Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2020, 20:22

Irska ubrzava pripreme u slučaju da London i Brisel ne postignu dogovor

Irska vlada saopštila je danas da je ubrzala pripreme u slučaju da London i Brisel ne postignu dogovor o budućim odnosima posle istupanja Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit).

"Iako vlada daje prednost borbi protiv korona virusa, nismo zaboravili Bregzit", rekao je premijer Irske Leo Varadkar posle sastanka vlade.

Prema njegovim rečima, Irska treba da bude pripremljena u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se ne postigne trgovinski dogovor. Varadkar naveo detalje o tim pripremama.

Velika Britanija je 31. januara napustila EU. Dve strane imaju rok do kraja godine da se dogovore o budućim odnosima i trgovinskoj razmeni.

Uprkos manjku vremena, London odbija da produži taj prelazni period od godinu dana tokom kojeg se u Velikoj Britaniji i dalje primenjuju evropski propisi.

Zahtev za produženje tog perioda mora da bude podnet pre 1. jula. Naredne nedelje je zakazana naredna runda pregovora dve strane, ali do sada nije postignut opipljiv napredak.

Dve strane treba da se dogovore između ostalog o pitanjima trgovine, bezbednosti, energetike, ribolova i saobraćaja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Irska ubrzava pripreme u slučaju da London i Brisel ne postignu dogovor

Izvor: B92, 29.Maj.2020

Irska vlada saopštila je danas da je ubrzala pripreme u slučaju da London i Brisel ne postignu dogovor o budućim odnosima posle istupanja Velike Britanije iz EU.."Iako vlada daje prednost borbi protiv koronavirusa, nismo zaboravili Bregzit", rekao je premijer Irske Leo Varadkar posle sastanka vlade...Prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.