Indija drugo najveće tržište pametnih telefona iza Kine

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jan.2020, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija drugo najveće tržište pametnih telefona iza Kine

LONDON - Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research čini se kako je Indija trenutačno drugo najveće tržište pametnih telefona na svijetu, iza Kine, dok je SAD na trećem mjestu.

Tijekom 2019. godine u Indiji je isporučeno 158 milijuna pametnih telefona, što je rast od 7% na godišnjoj razini. Što se tiče indijskog tržišta pametnih telefona ono je raslo ponajprije zahvaljujući velikoj aktivnosti kineskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << proizvođača pametnih telefona, 72% isporučenih telefona na tržištu bilo je od strane kineskih proizvođača kao što su Xiaomi, Vivo, Realme i Oppo.

Indija je trenutačno najveće tržište za Xiaomi te je po rezultatima čak i ispred domaćeg kineskog tržišta (rast od 5% na godišnjoj razini za Xiaomi u Indiji). Tvrtka Realme je tijekom 2019. godine rasla za čak 255% na indijskom tržištu, dok je Vivo rastao za 76%. Samsungove isporuke pale su za 5% na godišnjoj razini, dok je Apple rastao u četvrtom kvartalu godine na krilima iPhone 11 pametnih telefona.

Što se tiče zastupljenosti na indijskom tržištu, Xiaomi je vodeći s udjelom od 28%, Samsung je drugi s udjelom od 21%, nakon čega slijede Vivo (16%), Realme (10%) i Oppo (9%).

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Indija drugo najveće tržište pametnih telefona iza Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2020

Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research čini se da je Indija trenutno drugo najveće tržište pametnih telefona na svijetu, iza Kine, dok su SAD na trećem mjestu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.