Haos u Londonu: Demonstranti blokirali ulaz Londonske berze, intervenisala policija

Izvor: B92, 25.Apr.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Londonu: Demonstranti blokirali ulaz Londonske berze, intervenisala policija

London -- Britanski aktivisti koji zbog odnosa prema klimatskim promenama danima ometaju saobraćaj u delovima Londona.

Oni su danas blokirali glavni ulaz u zgradu Londonske berze, zalepivši se lepkom za pod.

Policija je privela grupu demonstranata, a Londonska berza je nastavila rad.

Nekoliko demonstranata danas se popelo na krov metroa na prometnoj stanici Keneri vorf (Canary wharf) u poslovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delu Londona pošto su današnji, poslednji protest u glavnom gradu usmerili na centre finansijske moći.

Grupa Ikstinkšen ribelion (Extinction rebellion) koja je organizovala proteste prethodnih 10 dana saopštila je da se fokusirala na industriju finansijskih usluga zbog "finansiranja uništavanja klime i ekologije".

Demonstranti su od 15. aprila blokirali most Vaterlo iznad reke Temze, više velikih gradskih raskrsnica i londonski metro, što je dovelo do velikih poremećaja u saobraćaju. Više od 10.000 policajaca učestvovalo je u deblokadi puteva, uhapšeno je više od 1.000 demonstranata, a optužnice su podignute protiv 70 osoba.

Aktivisti su juče naveli da će danas okončati protest na preostale dve lokacije u Londonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.