Vikiliks: Asanža će izbaciti iz ambasade Ekvadora

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: Asanža će izbaciti iz ambasade Ekvadora

Prema saznanjima Vikiliksa, njihov osnivač Džulijan Asanž biće izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu u roku od nekoliko sati ili dana. Iako neimenovani zvaničnik vlade Ekvadora tvrdi da još nije doneta nikakva odluka, Vikiliks se poziva na druge izvore iz vlade Ekvadora i tvrdi da je Asanžovo hapšenje već dogovoreno sa britanskom policijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pre nekoliko dana predsednik Ekvadora Lenin Moreno izjavio je da je Asanž u više navrata prekršio uslove boravka u njihovoj rezidenciji u Londonu i da osnivač Vikiliksa nema pravo da hakuje privatne naloge ili telefone.

Međutim, Vikiliks objavljuje da je Moreno odlučio da izbaci Asanža iz ambasade, jer je na sajtu optužen za korupciju i da je povezan sa skandalom pranja novca u ofšor bankama.
Uz to, predsednik Ekvadora je ljut što je Vikiliks objavio privatne fotografije njegove spavaće sobe, trpezarije i zabave na kojoj igraju njegova supruga i ćerke.
Vikiliks tvrdi da se Ekvador već dogovorio sa britanskom policijom da Asanža uhapse odmah po izlasku iz zgrade ambasade.
Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant je rekao da je Asanž "slobodan čovek", i da kad god odluči, može da napusti ambasadu Ekvadora u Londonu.
"On može da napusti ambasadu kad god poželi, i mi želimo da se situacija što pre reši" rekao je Hant. 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vikiliks: Asanža izbacuju; Ambasada: Nije tako; Vikiliks: Imamo potvrdu

Izvor: B92, 05.Apr.2019

London -- Vikiliks na Tviteru objavio da će osnivač te organizacije Džulijan Asanž u narednih nekoliko sati do nekoliko dana biti izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu...S druge strane, visoko pozicionirani zvaničnik Ekvadora tvrdi da nije doneta nikakva odluka po tom pitanju...U drugoj poruci,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.