Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2018, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Londona: Trampovo izražavanje liči na retoriku Islamske države

Gradonačelnik Londona ;Sadik Kan ;uporedio je kritike koje američki predsednik Donald Tramp objavljuje na društvenoj mreži Tviter na račun islama s taktikom estremističke organizacije Islamska država.

Sadik Kan, koji je takođe bio na udaru Trampovih kritika, ocenio je da je izražavanje predsednika SAD "veoma slično retorici" Islamske države, preneo je britanski ;Indipendent.

U intervjuu za medijsku kuću Intersept, Kan je rekao da Islamska država >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << želi "povećanje broja islamofobičnih napada"

Tramp je u novembru ;na Tviteru prosleđivao antimuslimansku propagandu britanske ekstremne desnice, što su poslanici ;opozicionih laburista i gradonačelnik Londona Sadik Kan oštro kritikovali.

Indipendent piše da je "rat rečima" Trampa i Kana počeo tokom predsedničke kampanje u SAD kada je Kan, prvi gradonačelnik Londona islamske veroispovesti, izjavio da je Trampov predlog o zabrani uslaska muslimanima u Ameriku "ignorantan".

Tramp je otkazao 12. januara posetu Londonu tokom koje je trebalo da otvori novu američku ambasadu u Velikoj Britaniji, ali je to obrazložio, kako je naveo, još jednom lošom odlukom prethodnog amerikog predsednika Baraka Obame.

"Putovanje u London otkazujem zbog toga što nisam veliki fan administracije Obama koja je prodala najlepšu ambasadu na najboljoj lokaciji u Londonu za 'kikiriki' i to da bi izgradila na udaljenijoj lokaciji novu, za 1,2 milijarde dolara", napisao je Tramp na Tviteru.

Trampova poseta bila je planirana za februar, a britanska štampa je navela da se očekivalo da bi američkog predsednika u ;Londonu ;dočekale demonstracije protivnika njegove politike.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRADONAČELNIK LONDONA NAPAO TRAMPA: Njegovo izražavanje liči na retoriku Islamske države

Izvor: Kurir, 21.Jan.2018

Gradonačelnik Londona Sadik Kan uporedio je kritike koje američki predsednik Donald Tramp objavljuje na društvenoj mreži Tviter na račun islama s taktikom estremističke organizacije Islamska država.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.