Gradonačelnici Londona i Njujorka odgovorili ŽESTOKO na uvrede Trampa

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici Londona i Njujorka odgovorili ŽESTOKO na uvrede Trampa

Gradonačelnici Londona i Njujorka, Sadik Kan i Bil de Blasio, reagovali su danas na uvrede američkog predsednika Donalda Trampa, koji ih je nazvao "glupima i nesposobnima".

Iz kancelarije Kana odbacili su Trampove uvrede kao "detinjaste", dok je De Blasio rekao da je Tramp "blizanac ruskog predsednika Vladimira Putina, samo što će mu mandat trajati kraće".

De Blasio se bori za kandidaturu Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stranke za predsedničke izbore 2020. što, teoretski, znači da bi mogao da bude rival Trampu.

 Tramp je prethodno na Tviteru naveo da je Kan, koji je kritikovao britansku vladu jer je pozvala američkog predsednika u državnu posetu, "uradio užasan posao kao gradonačelnik Londona" i optužio ga da je bio "budalasto zločast" prema predsedniku SAD, "daleko najvažnijem savezniku" Velike Britanije.

- On je potpuni gubitnik, koji bi trebalo da se usredsedi na kriminal u Londonu, a ne na mene...Kan me mnogo podseća na našeg veoma glupog i nesposobnog gradonačelnika Njujorka, de Blasija, koji je takođe napravio užasan posao, samo je upola niži - naveo je Tramp.

Tom prilikom, Tramp je napravio i slovnu grešku i pogrešno napisao prezime londonskog gradonačelnika - "Kahn" umesto "Khan".

.@SadiqKhan, who by all accounts has done a terrible job as Mayor of London, has been foolishly “nasty” to the visiting President of the United States, by far the most important ally of the United Kingdom. He is a stone cold loser who should focus on crime in London, not me......

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 3, 2019

U odgovoru Trampu putem video poruke, koja je objavio časopis El, Kan je rekao da su vrednosti američkog predsednika i sve za šta se on zalaže potpuno suprotni vrednostima Londona i Velike Britanije.

- Mi ne mislimo da je raznolikost slabost, raznolikost je snaga", dodao je Kan, član opozicione Laburističke stranke.

Držeći poster na kojem piše "Samo se slabi muškarci boje jakih žena", gradonačelnik Londona je poručio da Britanci poštuju žene i smatraju ih ravnopravnim s muškarcima.

Povodom Trampovih tvitova oglasio se i laburistički poslanik Dejvid Lemi, jedan od najuglednijih crnih britanskih političara, koji je američkog predsednika upitao zašto ima problem s prvim londonskim gradonacelnikom muslimanom.

- Taj predsednik je uvredio gradonacelnika Londona nakon terorističkog napada - napisao je Lemi, aludirajući na to što je Tramp optužio Kana da je "jadno" odgovorio na teroristički napad u Londonu 2017. godine, u kojem je ubijeno 11, a povređeno više desetina ljudi.

Lider laburista Džeremi Korbin najavio je da neće doći danas na državnu večeru jer, kako je rekao, vlada ne bi trebalo da prostire crveni tepih za predsednika koji uništava vitalne međunarodne sporazume, negira klimatske promene i koristi rasističku i mizoginu retoriku.

On je dodao da je protest protiv posete Trampa Britaniji prilika da Britanci "pokažu solidarnost sa svima koji su mete napada u Americi, širom sveta i u našoj zemlji, uključujući od jutros i Sadika Kana".

Protest "Zajedno protiv Trampa" zakazan je za sutra u centru Londona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Samo se slabi muškarci boje JAKIH ŽENA": Gradonačelnici Londona i Njujorka odgovoril na TRAMPOVE UVREDE

Izvor: Blic, 04.Jun.2019, 09:37

Gradonačelnici Londona i Njujorka, Sadik Kan i Bil de Blasio, oštro su odgovorili na uvrede američkog predsednika Donalda Trampa, koji ih je nazvao "glupima i nesposobnima".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.