Frljić: Istina ili fikcija – odluka je na publici

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frljić: Istina ili fikcija – odluka je na publici

Na 52. Bitefu, na sceni Ateljea 212, večeras gostuje zagrebačko Satirično kazalište "Kerempuh", s predstavom "Šest lica traži pisca" Olivera Frljića. Sinoć je publika mogla da vidi Frljićevu predstavu "Gorki – Alternativa za Nemačku", u produkciji berlinskog teatra "Maksim Gorki".
Londonski Gardijan ocenio je da je Oliver Frljić jedan od pet najznačajnijih reditelja u Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Frljić poslednjih godina radi u Nemačkoj, pa je tema predstave problematična otvorenost nemačkog društva za strance i ponovno jačanje ultradesnih pokreta.
Ovaj reditelj je naveo da želi da ostane otvoreno pitanje da li je ono što se dešava na sceni fikcija ili istina.
"To svako za sebe rešava. Tri člana ansambla su se za potrebe predstave učlanili u AfD. U Berlinu niko nije verovao da su se stvarno učlanili u AfD i to pokazuje da koliko god pokušali da izvedemo nešto dokumentarno, na kraju publika određuje da li je istina, ili fikcija", rekao je Frljić.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.