Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Falon: Ne možemo se odnositi prema Rusiji kao prema sebi ravnoj strani

Velika Britanija ne može da vodi dijalog sa Rusijom na istoj ravni, jer je ona strateški konkurent Zapada, smatra ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Majkl Falon.

Govoreći o tome kakvi će biti odnosi Londona i budućeg vojnog rukovodstva SAD, Majkl Falon je tvrdio: „Spreman sam da radim sa novim ministrom odbrane Džejmsom Metisom, čije imenovanje su široko pozdravile oružane snage SAD, svi naši saveznici iz NATO-a kako bi odlučno reagovao na rusku agresiju prema NATO-u i kako bi smanjio napetost u odnosima sa Moskvom“.

Prema rečima Falona, „treba nastaviti saradnju sa Rusijom po pitanju rešavanja konflikta u Siriji“.

„Međutim, mi se ne možemo odnositi prema Rusiji kao prema sebi ravnoj strani. Rusija je strateški konkurent za nas i za Zapad. Mi to treba da razumemo“, smatra on.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: London,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.