Eksplozija u Londonu nije terorizam, uhapšen mladić

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Londonu nije terorizam, uhapšen mladić

London -- Britanska policija saopštila da eksplozija na stanici metroa u severnom delu Londona verovatno nema veze sa terorizmom. Uhapšen osumnjičeni.

Prethodno je policija saopštila da je "malom broju ljudi" ukazana medicinska pomoć nakon manje eksplozije koja se dogodila juče u stanici metroa Sautgejt, u severnom delu Londona.

"Nije bilo teže povređenih a istraga je u toku", saopštila je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putem Tvitera, preneo je Rojters.

U međuvremenu je uhapšen 23-godišnji muškarac. "Muškarac je uhapšen na osnovu sumnje da je počinio akt verovatno s ciljem da izazove eksploziju kako bi povredio ljude ili oštetio okolinu, ugrožavajući bezbednost na pruzi", saopštila je policija, prenosi AP.

Osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, pušten je do nastavka istrage, napominje američka agencija.

Nešto ranije, policija je navela da ispituje uzrok slabije eksplozije, kao i da se stanovnicima Londona savetuje da izbegavaju to područje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.