EPIDEMIJA KORONE DIKTIRA POREDAK: Evo kako će otkazivanje Vimbldona uticati na ATP listu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPIDEMIJA KORONE DIKTIRA POREDAK: Evo kako će otkazivanje Vimbldona uticati na ATP listu!

U Londonu bez tenisa.

Prošlogodišnji šampioni Vimbldona Novak Đoković i Rumunka Simona Halep neće biti u prilici da brane titule ovog leta u Londonu. Čelnici turnira sa najvećom tradicijom odlučili su da otkažu ovogodišnje takmičenje, što je naišlo na gnev kod mnogih tenisera (više pročitajte OVDE).

Otkazivanje Vimbldona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najviše je pogodilo "veterane", pošto su vremešni Rodžer Federer i Serena Vilijams nameravali da se eventualnim titulama u Londonu, verovatno oproste od aktivnog igranja i završe blistave karijere.

Ono što je mnogo interesantnije za navijače Novaka Đokovića je kako će izgledati poredak na ATP listi, posle otkazivanja najvećeg Gren slema.

Današnjom odlukom iz Londona, evidentno je da će najveći trio svih vremena (Đoković, Nadal, Federer) zadržati poene sa prošlogodišnjeg Vimbldona koje su osvojili.

Tačnije, Novak Đoković je zadržao 2.000 bodova kao pobednik, Švajcarcu kao finalisti ostaje 1.200 poena, dok je Nadal ostao na 600 sa učešćem u polufinalu, što praktično znači da ATP lista neće se menjati od one koja je i "zamrznuta".

Ovakav epilog raduje i najboljeg srpskog tenisera, koji bi morao da se pomuči kako bi odbranio 2.000 poena, a na ovaj način je otpala mogućnost da Đoković eventualno ostane bez prve pozicije na svetskj listi.

Najveći udarac za Noleta predstavlja činjenica da je sezona zaustavljena u trenutku kada je igrao u sjajnoj formi. Podsetimo, Đoković je na startu godine osvojio tri turnira i rekordni osmi Australijan open.

Otkazivanje Vimbldona predstavlja veliki pritisak za Nadala, koji mora da brani bodove sa US Opena i Rolan Garosa, koji će sigurno biti održani. Takav rasplet situacije stavlja Bika sa Majorke u težak položaj, jer ukoliko ne odbrani titule na Flešingu i u Parizu, čeka ga drastičan gubitak bodova. Možda i pad na treće mesto.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.