Dečak pešači da bi podigao svest o klimatskim promenama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021, 17:31

Dečak pešači da bi podigao svest o klimatskim promenama

Jedanaestogodišnji dečak Džud započeo je pešice maršrutu od 321 kilometar od svog doma u Jorkširu do Vestminstera kako bi podigao svest o klimatskim promenama.

Dečak iz Hebden Bridža rekao je da želi kad stigne u London da lobira kod ministara o potrebi uvođenja poreza na ugljendioksid, preneo je BBC.

Peticiju, kojom se poziva na održavanje parlamentarne rasprave o porezu na ugljendioksid, pokrenule su u februaru kampanje koje ne koriste ugljendioksid.

Vlada je navela da je posvećena smanjenju emisije za 78 odsto do 2035. godine, a Džud se nada da će peticiju potpisati 100.000 ljudi kako bi usledila rasprava u parlamentu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dečak pešači 321 kilometar da bi podigao svest o klimatskim promenama

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2021

Jedanaestogodišnji dečak Džud započeo je pešice put od 321 kilometar od svog doma u Jorkširu do Vestminstera kako bi podigao svest o klimatskim promenama.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.