Britanci dočekali Novu godinu uz zvuk zvona s Big Bena

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci dočekali Novu godinu uz zvuk zvona s Big Bena

Građani Londona dočekali su 2019. godinu uz poznati zvuk zvona sa Big Bena, iako čuveni sat ne radi duže od godinu dana zbog radova na konzervaciji.

Britanski parlament je prošle nedelje objavio da će veliko zvono označiti početak nove godine uz pomoć specijalno napravljenog električnog mehanizma koji će pokrenuti čekić.

Satni mehanizam koji meri vreme od 1859. godine demontiran je u sklopu radova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na obnovi.

Zvona sa Big Bena prenosile su radio i televizijske stanice širom Velike Britanije da označe prelaz iz stare u novu godinu.

Jedan od centralnih događaja večeras u Londonu bio je vatromet sa obale Temze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.