Bregzit bez dogovora nije opcija - Džonson će ipak tražiti produžetak roka

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregzit bez dogovora nije opcija - Džonson će ipak tražiti produžetak roka

London -- Britanski premijer Boris Džonson zatražiće produžetak roka za Bregzit koji ističe 31. oktobra.

To će biti urađeno ako se do sredine meseca sa Evropskom unijom ne postigne dogovor o izlasku Velike Britanije, navodi se u dokumentu koji je vlada dostavila Škotskom sudu.

Dokument koji je danas naveo advokat Džo Mogam sugeriše da Džonson namerava da poštuje zakon koji je usvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlament a kojim se od njega zahteva da zatraži od EU odlaganje Bregzita ako se dogovor ne postigne do 19. oktobra.

Mogam zastupa poslanike i aktiviste koji su se obratili sudu u Škotskoj u nastojanju da obavežu Džonsona da poštuje zakon, prenosi AP.

Džonson je javno govorio da neće tražiti produžetak roka od EU ni pod kojim uslovima i da planira da izvede Britaniju iz EU po planu 31. oktobra, sa ili bez dogovora.

Britanski premijer izneo je u sredu nov predlog Briselu, ali je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao juče da London poslednjom ponudom nije ubedio Uniju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson planira da traži produženje roka za Bregzit?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2019

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson zatražiće produžetak roka za Bregzit koji ističe 31. oktobra ako se do sredine mjeseca sa Evropskom unijom ne postigne dogovor o izlasku Velike Britanije, navodi se u dokumentu koji je vlada dostavila Škotskom sudu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.