Boris Džonson: Sporazum o Bregzitu neprihvatljiv za svakoga ko veruje u demokratiju! VAZALSKI ODNOS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson: Sporazum o Bregzitu neprihvatljiv za svakoga ko veruje u demokratiju! VAZALSKI ODNOS!

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da sporazum Londona i Brisela o Brexitu predstavlja "vazalski odnos", koji neće zaštititi Sjevernu Irsku unutar Ujedinjenog Kraljevstva, te da ga on neće podržati kada dođe pred poslanike u parlament

Džonson je rekao da on sam nije u potpunosti video dogovoreni tekst sporazuma, ali da je upoznat o suštini, kao i mnogi drugi.

- To je vazalski odnos. To je praktično neprihvatljivo za svakoga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ko veruje u demokratiju Prvi put od odvajanja, Dablin će prema ovom sporazumu imati više ovlaštenja u nekim aspektima vezanim za Vladu Severne Irske nego London. Ja zaista ne vidim kako se to može podržati - rekao je on.

No one is fooled by this theatre. Delay after staged managed delay. A deal will be reached and it will mean surrender by the UK. We will be doomed to remain in the customs union and under Brussels’ regulatory control. People did not vote for colony status 1/2

— Boris Johnson (@BorisJohnson) 13. новембар 2018.

Ranije je Vlada premijera Tereze Mej saopštila da je dogovorila tekst sporazuma o povlačenju Londona iz EU sa Briselom, a koji će premijer u srijedu predstaviti ministrima.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BURA U BRITANIJI Džonson i Laburisti protiv dogovora Londona i Brisela: Sporazum je APSOLUTNO NEPRIHVATLJIV

Izvor: Blic, 13.Nov.2018

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson rekao je da sporazum Londona i Brisela o "Bregzitu" predstavlja "vazalski odnos", koji neće zaštititi Severnu Irsku unutar Ujedinjenog Kraljevstva, te da ga on neće podržati kada dođe pred poslanike u parlament.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.