Bajden hoće da nastavi blisku saradnju s Londonom posle Džonsonove ostavke

Izvor: Beta, 07.Jul.2022, 22:01

Bajden hoće da nastavi blisku saradnju s Londonom posle Džonsonove ostavke

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je danas da njegova zemlja nastavlja "blisku saradnju" sa Velikom Britanijom, posebno oko Ukrajine, u saopštenju izdatom posle ostavke britanskog premijera Borisa Džonsona."Velika Britanija i SAD su prijatelji i najbliži saveznici i specijalni odnosi naših naroda ostaju solidni i trajni", rekao je Bajden."Žurim da nastavim našu blisku saradnju sa vladom Velike Britanije kao i sa našim saveznicima i partnerima u celom svetu, na nizu vodećih prioriteta", dodao je američki predsednik.Bajden je naveo da to uključuje zadržavanje snažnog i jedinstvenog pristupa da se podrži ukrajinski narod u "trenutku kada se brani od brutalnog rata" ruskog predsednika Vladimira Putina protiv demokratije, i obezbedjenje da Rusija snosi odgovornost za ta dela.U tekstu se ne pominje imenom Boris Džonson koji je danas podneo ostavku navodeći da je to bila "jasna volja" njegove Konzervativne stranke.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden hoće da nastavi blisku saradnju s Londonom i posle Džonsonove ostavke  

Izvor: Danas, 07.Jul.2022

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je danas da njegova zemlja nastavlja "blisku saradnju" sa Velikom Britanijom, posebno oko Ukrajine, u saopštenju izdatom posle ostavke britanskog premijera Borisa Džonsona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.