BREGZIT NA ČEKANJU: Britanci najavljuju novi referendum

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BREGZIT NA ČEKANJU: Britanci najavljuju novi referendum

Zamenik gradonačelnika Londona izjavio je danas da bi Velika Britanija trebalo da zamrzne termin izlaska iz Evropske unije.

 Zamenik gradonačelnika Londona izjavio je danas da bi Velika Britanija trebalo da zamrzne termin izlaska iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropske unije, a zatim i da održi drugi referendum kao potvrdu bilo kakvog dogovora sa Briselom.

 Radžeš Agraval, uspešni londonski privrednik i zamenik gradonačelnika Londona zadužen za ekonomska pitanja, rekao je da je 25 dana pre zakazanog izlaska Velike Britanije iz EU još mnogo stvari nejasno oko uslova Bregzita i "da je potrebno da se rasteretimo tog pritiska".

On je objasnio da je to moguće povlačenjem Člana 50, kojim je Velika Britanija formalno započela proces u vezi s Bregzitom i da se onda sve vraća narodu na potvrdu, pošto je, tvrdi, jedino ispravno i demokratski ostaviti narodu da da poslednju reč o ovom pitanju.

Zamenik gradonačelnika Londona je ovu izjavu dao u Berlinu gde sa nemačkim kolegama razgovara o unapređenju saradnje dve prestonice.

Visoki zvaničnici EU i Velike Britanije nastaviće razgovore o Bregzitu, manje od mesec dana pre predviđenog izlaska te zemlje iz Unije, a danas je potvrđeno da će se glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije sutra sastati sa britanskim ministrom za Bregzit Stivenom Barklijem i državnim tužiocem Džefrijem Koksom.

Britanski opozicioni političari optužili su danas premijerku Terezu Mej da pokušava da ih podmiti kako bi glasali za njen sporazum o Bregzitu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zamenik gradonačelnika Londona: Zamrznuti Bregzit, pa DRUGI REFERENDUM

Izvor: Blic, 05.Mar.2019, 01:11

Zamenik gradonačelnika Londona izjavio je juče da bi Velika Britanija trebalo da zamrzne termin izlaska iz Evropske unije, a zatim i da održi drugi referendum kao potvrdu bilo kakvog dogovora sa Briselom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.