Arsenal u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika u derbiju Londona, pakleno u borbi za LŠ! (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Jan.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika u derbiju Londona, pakleno u borbi za LŠ! (video)

Fudbaleri Arsenala slavili su pred svojim navijačima u okviru 23. kola Premijer lige.

Londonski derbi između Arsenala i Čelsija okončan je pobedom "Tobdžija" rezultatom 2:0 (2:0).

Odlično su puleni Unaja Emerija otvorili meč, pripretio je Lakazet u četvrtom minutu, potom su u osmom i 13. pokušali i Sokratis i Kosielni, ali je rezultat ostao ne promenjen.

A onda, samo minut nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je Kepa skinuo pokušaj Kosielnog, Lakazet se odlično snalazi u kaznenom prostoru gostiju, šutira u bliži ugao i donosi prednost "Tobdžijama".

Pripretio je potom i Obamejang, ali je Kepa uspeo da sačuva svoju mrežu nakon dobrog pokušaja Gabonca.

Igrao se 18. minut kada su "Plavci" konačno pripretili, Pedro je izbegao ofsajd zamku, ostao je sam ispred Lena, lobovao ga je, ali je lopta prohujala pored desne stative.

Usledio je nešto mirniji period, da bi u 39. minutu Arsenal povisio na 2:0, Sokratis je uputio loptu pred gol Čelsija, na pravom mestu bio je Kosielni, koji glavom matira Kepu za 2:0.

Oba gola pogledajte OVDE.

U finišu prvog dela još jedna dobra prilika za goste, Markos Alonso pogađa stativu nakon kornera!

Na odmor se otišlo sa 2:0 u korist domaćina, "Plavci" su preuzeli kontrolu nad igrom u nastavku, ali se Arsenal dobro branio.

"Tobdžije" su doživele peh u 69. minutu, Beljerin se povredio, pa ga je na terenu ubrzo odmenio Elneni.

"Plavci" su držali loptu u svojim nogama u nastavku, ali nisu uspevali da stvore ozbiljniju preiliku pred golom Lena, Arsenal je sa druge strane povremeno pretio iz kontri, ali ni domaćin nije bio preterano opasan.

Na kraju je rezultata sa poluvremena ostao na snazi i do kraja susreta, Arsenal je slavio i verovatno odigrao najzreliju utakmicu ove sezone.

Situacija u borbi za mesta tri i četiri na tabeli, koja vode u LŠ, se komplikuje, Totenhem je treći sa 48 bodova, Čelsi je odmah ispod sa bodom manje, dok Arsenal i Mančester junajted na pozicijama pet i šest imaju po 44 boda. Treba dodati da Totenhem ima i meč manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.