Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 15:24

Arsenal se odbija od Čelsijev neprobojni bedem, Lakazet jedina Artetina nada

Sve oči biće uprte u francuskog napadača, koji je zaslužan za 50 odsto golova Tobdžija na gostovanjima

Svaki trenutak je pravi za londonski derbi. I uvek će toga dana provriti krv u navijačima Čelsija i Arsenala, bez obzira da li derbi odlučuje o trofeju ili ne, da li su na stadionu ili miljama daleko pripijeni uz televizor. Gradski okršaji nose poseban naboj, pobede slast, a kada možete da ostavite rivala bez Evrope – to je neprocenjivo. U takvoj je poziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Čelsi na Stamford bridžu. Ne može sam da zatvoriti vrata Arsenalu, ali može udruženim snagama sa Totenhemom.

Preporodili su se Plavci pod komandom Tomasa Tuhela, transformisali su se izružnog pačeta u labuda i jednu naizgled košmarnu sezonu mogli bi da pretvore u jednu od uspešnijih. Pred Čelsijem je pakleni maj, mesec odluke i istine. A, počeo je kako se samo zamisliti može.

Skočili su Plavci na četvrtu poziciji, plasirali su se u finale Lige šampiona i srušili Mančester Siti u Premijer ligi. Za kratak vremenski period ostvarili su rezultate kakvima se ni u snu nisu nadali čelnici kluba i navijači kada je potpisao Tomas Tuhel. Ne iz razloga što od Tuhela nisu očekivanja bila upravo takva, već što je tim bio uručen, ličio je na olupinu, hijerarhija nije postojala, a atmosfera je bila narušena.

21.15: (1,75) Čelsi (3,50) Arsenal (5,10)

Čelsi će igrati sa lesterom u nedelju za trofej u FA kupu, prvi ovosezonski, a bolje uvertire nema od trijumfa nad Arsenalom. Ali, nisu Plavci jedini koji su se podigli. Učinio je to i Arsenal. Doduše, na dosta skromnijem nivou od gradskog rivala. I samo u Premijer ligi. Ostavio je Viljareal tim sa Emirejtsa bez finala Lige Evrope, zatvorio mu je vrata do evropskog trofeja i igranja na međunarodnoj sceni iduće sezone, jer Tobdžije samo još matematika ostavlja u igru, a posle derbija sa Čelsijem bi i ona mogla da mu okrene leđa.

Ne može četa Mikela Artete drastično da popravi raspoloženje unutar kluba, ali može delimično da ubije samopouzdanje omraženom rivalu. A, Plavci pucaju, isijava iz njih pozitivna energija. Pod vođstvom Tomasa Tuhela, Čelsi nije primio gol na sedam od osam utakmica u Premijer ligi, i tu će na najvećem ispitu biti Arsenalovi napadači, naročito Aleksandre Lakazet. Francuz je zaslužan za 53 odsto golova Tobdžija na gostovanjima, postigao ih je 10 na gostovanjima, a svi ostali saigrači su u devet navrata tresli mreže. Uštopuju li defanzivci Čelsija francuskog golgetera, završiće ogroman deo posla.

Arsenal je na Boksing dej naneo poraz Čelsiju (3:1), pa će Tobdžije prvi put od šampionske generacije biti u prilici da vežu dve ligaške pobede protiv Plavaca u jednoj sezoni. Arsenal je van Emirejtsa vezao pet utakmica bez poraza, napravio je dobru podlogu, a kada se sastao sa Plavcima sredinom nedelje, nikada nije doživeo poraz.

Ima i Čelsi svoje statističke adute. Nije tradicija samo na strani Tobdžija. Na Stamford bridžu su Plavci neporaženi na osam uzastopnih utakmica protiv Arsenala, a trijumfuju li i večeras, izjednačiće sopstvene rekorde iz sezona 2005/06 i 2014/15, kao i Arsenalov iz 2013/14 po broju osvojenih bodova protiv ekipa iz Londona. Čelsi je sakupio 22 boda na devet utakmica, a Mikel Arteta na konferenciji za medije uoči gradskog derbija n ije želeo da otkrije na koje igrače neće moći da računa. Tajnovit i zagonetan je bio Španac, dok je Tomas Tuhel istakao da neće moći da računa na Matea Kovačića i Andreasa Kristensena.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Utorak

Mančester junajted - Lester 1:2 (1:1)

/Grinvud 15 - Tomas 10, Sojundžu 66/

Sreda

21.15: (1,75) Čelsi (3,50) Arsenal (5,10)

Petak

21.00: (10,0) Njukasl (5,50) Mančester Siti (1,30)

Subota

13.30: (2,95) Barnli (3,30) Lids (2,45)

16.00: (2,05) Sautempton (3,35) Fulam (3,80)

21.00: (2,85) Brajton (3,10) Vest Hem (2,60)

Nedelja

13.00: (3,10) Kristal Palas (3,20) Aston Vila (2,40)

15.05: (1,52) Totenhem (4,10) Vulverhempton (6,75)

17.30: (10,0) Vest Bromvič (5,50) Liverpul (1,30)

20.00: (1,45) Everton (4,20) Šefild Junajted (8,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.