ALARMANTNA SITUACIJA: Lekari upozoravaju da je Asanžovo stanje KRITIČNO, mogao bi da UMRE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNA SITUACIJA: Lekari upozoravaju da je Asanžovo stanje KRITIČNO, mogao bi da UMRE

Neophodan mu je hitan medicinski pregled.

Više od 60 lekara potpisalo je pismo upućeno šefici britanske diplomatije Priti Patel u kojem se izražava zabrinutost za zdravlje Džulijana Asanža.

Grupa lekara iz brojnih država insistira na tome da je osnivaču Vikiliksa, koji je trenutno u zatvoru Belmarš u Londonu, neophodan hitan medicinski pregled kako fizičkog, tako i psihičkog zdravlja.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upozoravaju da nema vremena za gubljenje jer bi, ukoliko se ne preduzmu odgovarajuće mere, Asanž mogao da umre.

Doctors wrote letters to many authorities that Julian Assange be removed from Belmarsh jail and admitted to University Teaching Hospital. | HW English #Australia #Britain #Featured #JulianAssange #USA #WikiLeaks https://t.co/PNDzIs8Z8I

— HW News English (@HWNewsEnglish) November 25, 2019

- Nezavisna medicinska procena Asanžovog zdravlja je neophodna kako bi se utvrdilo da li je on sposoban za suđenja - rekla je jedna od potpisnica pisma Liza Džonson.

Ona je dodala da u skladu sa vladavinom prava i ljudskim pravima, britanske vlasti moraju da poslušaju savez medicinskih eksperata širom sveta i da prebace Asanža u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu pre nego što bude kasno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.