Izvor: TangoSix.rs, 27.Nov.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viz er potpisao sporazum sa kineskim lizorom za nabavku 11 A321 ceo

Low-cost prevoznik Viz er (Wizz Air) potpisao je sporazum o lizingu sa kineskom kompanijom „CCB Financial Leasing“ za nabavku 11 A321 ceo, što predstavlja Vizov najveći sporazum o lizingu do sada. Planirano je da avioni budu isporučeni tokom 2016. i 2017. godine, rečeno je u ovoj kompaniji.
– Uzbuđeni smo što počinjemo saradnju sa „CCB Financial Leasing“ i što našu saradnju započinjemo baš najvećom porudžbinom u istoriji Viz era.
Sporazumom nastavljamo inače >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << još širu saradnju sa kineskom finansijskom zajednicom – izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Viz era.
Nabavka je usklađena sa poslovnim modelom ovog avio-prevoznika prema kome kompanija samostalno pregovara i sklapa sporazume za nove avione direktno sa Erbasom (Airbusom), a potom za taj posao pronalazi finansijera kroz lizing program.
Porudžbina A321 ceoViz eru će do 2018. godine biti isporučeno ukupno 26 A321 ceo. Kompanija je za sada ugovorila finansiranje 17 letelica.
Šest A321 ceo biće nabavljeno u saradnji sa lizing kompanijom Kineske investicione banke „CDB Leasing“ , dok će se 11 aviona obezbediti na osnovu upravo potpisanog sporazuma sa „CCB Financial Leasing“ takođe iz Kine.
Prvi Vizov A321 ceo već je ušao u upotrebu. Avion je stigao 20. novembra, a tim povodom Viz er je organizovao specijalni let i proslavu.
Iz kompanije najavljuju da će u decembru stići još jedan A321 ceo, dok se tokom 2016. godine očekuje isporuka 9 ovakvih aviona koji će se koristiti za letove iz prometnih Vizovih baza poput Budimpešte, Bukurešta i Varšave.
The post Viz er potpisao sporazum sa kineskim lizorom za nabavku 11 A321 ceo appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Lizing

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.