Bečić o bogaćenju pojedinaca u Paraćinu od opštinskih para: ono što se sada dešava u Paraćinu, dešavalo se i u Smederevskoj Palanci

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečić o bogaćenju pojedinaca u Paraćinu od opštinskih para: ono što se sada dešava u Paraćinu, dešavalo se i u Smederevskoj Palanci

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić povodom toga što je u opštini Paraćin potrošeno preko 100 miliona dinara na tzv. lizing radnika kaže da je to samo nastavah bahatog ponašanja predsednika te opštine

- Pa to je nastavak bahatog ponašanja Saša Paunovića i on se ne obazire na to što su afere jasno dokumentovane koje se dešavaju u opštini Paraćin i da su poznate javnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << On se i dalje ponaša u maniru bahatog ponašanja članova DS i jednostavno nastavlja da krši zakon, nastavlja da pokušava da izvrgne zakonska rešenja i ingirencije koja su data lokalnoj samoupravi za svoju ličnu korist i korist svoje stranke.

Pročitajte i:

Bečić je prokomentarisao i to što se pojadinci u Paraćinu bogate na račun opštinskog budžeta rekavši da se to ranije dešavalo u Smederevskoj Palanci koju je DS potpuno uništio.

- Rekao bih da je to ono što se ranije dešavalo u nekim drugim opštinama, kao u Smederevskoj Palanci gde bivši predsednik opštine je takođe kroz sportske klubove, kroz restorane, kafiće, izvlačio novac za Demokratsku stranku, mislim da je i u ovom slučaju dodela poslova mimo tendera i zaobilaženjem zakonske regulative jednostavno klasično izvlačenje novca u korist Demokratske stranke i pojedinaca iz te stranke.

Podsetimo, opština Paraćin je, zahvaljujući načinu na koji njome rukovode lokalni javni funkcioneri postala je sinonim za afere, sukobe interesa, nasilje i bahato ponašanje uskog kruga ljudi koji sarađuju sa predsednikom opštine Sašom Paunoviće. Međutim, postoje i pojedinci u Paraćinu koji su se obogatili na račin budžeta opštine, dok ostatak građana Paraćina radi za minimalac ili je čak prinuđena da napusti to mesto kako bi uspeli da pronađu posao.

Među najbogatijim ljudima u Paraćinu svakako je porodica Mihajlović koja je stvorila imperiju različitih lanaca privatnog biznisa. To ništa ne bi bilo čudno da supruga Dejana Mihajlovića, glave ove porodice, Suzana Mihajlović nije radila kao član opštinskog veća u opštini Paraćin. Ona je na tom mestu bila u periodu od 2012. do 2016. godine. Za vreme dok je ona bila većnik, imperija Mihajlović ubrzano se razvijala, da bi saradnja sa opštinom Paraćin i javnim preduzećima te Opštine bila nastavljena i nakon što je otišla sa te funkcije. Funkcioneri opštine Paraćin potrošili su u kafani porodice Mihajlović 60 hiljada evra, a navjevći deo tog novca potrošeno je dok je Suzana Mihajlović bila član veća opštine Paraćin. Dakle, funkcioneri te opštine jeli su i pili u kafani Mihajlovića u isto vreme dok je Suzana bila funkcioner u toj istoj opštini. Suzana Mihajlović u to vreme našla se i u sukobu interesa zbog toga što su opštinske pare išle u kafanu njene porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Da li nam je Paunović poslao demant ili priznanje da je potrošio 100 miliona na tzv lizing radne snage

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018

Nakon što smo objavili tekst o aferi u opštini Paraćin koja je potrošila 100 miliona na takozvani lizing radne snage, stigao nam je demant od opštine Paraćin, kojim su samo pokazali da su naša pisanja istinita i tačna...“Nesistina je da ''je Saša Paunović pre samo nekoliko meseci zaboravio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.