Vučić sa predsednicom Litvanije: O evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa predsednicom Litvanije: O evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima

Vučić je izrazio nadu da će se u narednom periodu intenzivirati privredna saradnja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Litvanije Daljom Gribauskaite sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima.

Pročitajte i:

Kako je saopštila predsednikova Služba za saradnju s medijima, Vučić istakao je da želi da odnosi dve zemlje budu što bolji i da se nada da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Litvanija podržati proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu intenzivirati privredna saradnja, kao i da će doći do realizacije novih litvanskih investicija u Srbiji.

- Srbija nastavlja da popravlja poslovni ambijent i očekujem povećanje trgovinske razmene sa Litvanijom. Šansu za privrednu saradnju pruža i veliki broj ugovora o slobodnoj trgovini koje je Srbija zaključila sa nizom država - istakao je predsednik Vučić.

Predsednica Gribauskaite je naglasila da Litvanija želi stabilan i prosperitetan Balkan, te da su vrata EU otvorena za sve koji prihvate evropske vrednosti, navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.