Ukrajina, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Slovačka i Gruzija protiv povratka ruske delegacije u PSSE

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Slovačka i Gruzija protiv povratka ruske delegacije u PSSE

Ukrajina, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Slovačka i Gruzija nameravaju da pripreme zajedničku rezoluciju protiv povratka ruske delegacije ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, izjavio je za „Poljski radio“ maršal senata Poljske Stanislav Korčevski.
Korčevski je ispričao o sastanku sa predstavnicima država koje su pozvane na obeležavanje 450. godišnjice potpisivanja Ljubljinske unije. Prema njegovim rečima, ove države su se dogovorile da zajedno reaguju na vraćanje nadležnosti ruskoj delegaciji u PS SE. „Svi smo ljuti zbog ove situacije. Predstavnici država koje su doputovale na današnju svečanost su mi govorili da žele da pripreme zajedničku rezoluciju“, izjavio je Korčevski. PS SE ranije je vratila nadležnosti ruskoj delegaciji što je izazvalo demarš predstavnika gore navedenih država. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.