Tumbaković mešao karte, Mitrović u finišu za pobedu nad Paragvajem

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković "mešao karte", Mitrović u finišu za pobedu nad Paragvajem

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Paragvaj rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kruševcu. Pobedonosni pogodak postigao je napadač Aleksandar Mitrović u 90. minutu.
Selektor Ljubiša Tumbaković je malo "promešao karte", delom i što nije mogao da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca (Dušana Tadića, Nemanje Matića, Nikole Milenkovića i Sergeja Milinković-Savića).
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Aleksandar Kolarov igrao je na poziciji štopera, a priliku dobili igrači koji ne predstavljaju okosnicu tima, poput Predraga Rajkovića, Stefana Mitrovića i Nemanje Miletića.
Paragvajci su bolje otvorili meč u Kruševcu i napadali u uvodnom delu meča, ali se nakon petnaestak minuta naš tim oslobodio pritiska i počeo da preti.
Najagilniji u napadu bili u Nemanja Radonjić, Filip Mladenović i Adem Ljajić, koji je u 25. minutu pogodio prečku.
Srbija je bila bolji rival, ali nije mogla do gola i na pauzu se otišlo bez pogodaka, da bi na startu nastavka Paragvajci malo pomogli. Migel Almiron je pokušao da inscenira penal i dobio drugi žuti karton, pa su "orlovi" imali više od 35 minuta imali igrača više.
I pored brojčane prednosti nisu uspevali da probiju bedem gostiju sve do nadoknade vremena, kada je Mitrović sjajno skočio posle centaršuta Rodića sa levog boka i postigao svoj 29. gol u nacionalnom dresu.
Našu selekciju u ponedeljak očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, kada će na programu biti gostovanje Litvaniji od 20.45.
Tok meča:
22.35 – Kraj utakmice! Srbija je pobedila Paragvaj sa 1:0 pogotkom Mitrovića.

22.34 – GOOOOL! Aleksandar Mitrović donosi Srbiji 1:0 u 90. minutu! Odlično je napadač Fulama skočio posle centaršuta Rodića sa levog boka i probio bedem Paragvajaca!

22.30 – Debitovaće i golman Rockov, koji je naknadno dobio poziv u reprezentaciju.
22.20 – Ljajić još jednom gađa, ponovo je uspešniji golman Paragvaja.
22.19 – U 76. udarac je sa distance oprobao i Gudelj, lopta je otišla preko prečke.
22.15 – Opao je ritam u Kruševcu, bez obzira na brojčanu prednost, reprezentacija Srbije ne uspeva da kreira prilike. Izmene koje je napravio Tumbaković, za sada ne donose boljitak na terenu.
22.09 – Trostruka promena u reprezentaciji Srbije: Milan Rodić umesto Mladenovića, Milan Gudelj menja Maksimovića, a Kolarov ustupa mesto Nemanji Milunoviću.
22.06 – Maksimović je upisan u beležnicu zbog povlačenja Sanabrije. U drugom poluvremenu nema mnogo uzbuđenja.
21.56 – Almiron isključen! Posle pokušaja da inscenira jedanaesterac u 53. minutu, Almiron je zaradio drugi žuti karton i Srbija će imati igrača više do kraja susreta.
21.48 – Počelo drugo poluvreme, Tumbaković napravio dvostruku izmenu.
Marko Gobeljić je zamenio Nemanju Miletića, dok je umesto Luke Milivojevića ušao Saša Lukić.

21.31 – Poluvreme, bez golova u duelu Srbije i Paragvaja.
21.30 – Blas Riveros je napravio dar-mar po desnoj strani, došao skoro do peterca i malo je falilo da donese prednost gostima pred petnaestominutnu pauzu.
21.27 – U 42. minutu poništen je gol gostiju zbog faula Morela nad Koloravom u kaznenom prostoru.
21.26 – Rajković oprezan posle udarca Paragvajaca u finišu poluvremena.
21.23 – Odlično dodavanje Maksimovića do Nemanje Miletića, bek Srbije je pokušao da proigra Mitrovića u špicu i to se ispostavilo kao pogrešno rešenje.
21.17 – Malo je falilo da Radonjić dođe u stopostotnu šansu u 33. minutu, uz mnogo sreće u tome ga je sprečio Alberto Rohas.
21.10 – Ljajić pogodio prečku! U 25. minutu odličan solo prodor napravio je Ljajić, šutirao sjajno iskosa sa leve strane, ali je evrogol sprečila prečka.
21.04 – Opet Radonjić u centru pažnje, u 20. minutu nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom na centaršut sa levog boka.
21.00 – Čuvar mreže Paragvaja Roberto Fernandes zaustavlja naš prvi udarac u okvir gola. Sa leve strane pokušao je Mladenović.
20.59 – Prvi put Srbija je pripretila u 14. minutu. Lepo je po desnom boku probio Radonjić, ubacio ispred gola Paragvaja, ali je Horhe Alonso nekako otklonio opasnost.
20.53 – U 8. minutu prvi udarac u okvir gola Rajkovića, bez opasnosti po srpskog golmana.
20.51 – Neopreznost Mitrovića mogla je da košta "orlove", ali Rohas nije stigao da prihvati loptu u kaznenom prostoru.
20.49 – Prvu priliku na meču imali su gosti koji su probili po desnom boku u petom minutu. Usledio je oštar centaršut u peterac, ali nije bilo opasnosti po našu odbranu.

20.44 – Počela utakmica Srbije i Paragvaja u Kruševcu.
20.20 – Selektor Tumbaković je malo "promešao karte" i na mestu štopera će igrati kapiten Aleksandar Kolarov.
20.07 – Sastavi:
Srbija: Rajković, Miletić, S. Mitrović, Kolarov, Mladenović, Maksimović, Milivojević, Gaćinović, Ljajić, Radonjić, A. Mitrović
Paragvaj: Fernandes, Rohas, Gomes, Alonso, Riveros, Horhe, Viljasanti, Paredes, Almiron, Sanabrija, Gonsales

20.05 – Poznat je sastav Srbije.
Srbija će ugostiti Paragvaj jer je slobodna u ovom terminu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor Ljubiša Tumbaković neće moći da računa na nekoliko igrača, jer zbog povreda odsustvuju Dušan Tadić, Nikola Maksimović i Sergej Milinković-Savić.
Tumbaković je nedavno preuzeo kormilo "orlova" i zabeležio po jednu pobedu i poraz.
Našu selekciju u ponedeljak očekuje nastavak kvalifikacija, kada će na programu biti gostovanje Litvaniji od 20.45.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tumba hoće da pobeđuje, u Kruševcu mu je želja ispunjena! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Okt.2019

U velikom delu drugog poluvremena naš nacionalni tim imao brojčanu prednost, ali to je tek u finišu iskorišćeno na pravi način...''Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat'', rekao je,između ostalog, selektor...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.