Srbija na Olimpijadu preko turnira protiv Litvanije, Grčke, Poljske,..

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na Olimpijadu preko turnira protiv Litvanije, Grčke, Poljske,..

Plasmanom košarkaške reprezentacije Francuske u polufinale Mundobasketa košarkaši Srbije ostali su bez šanse za direktan plasman na Olimpijske igre, pa će sutra protiv SAD igrati u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

Sa šampionata u Kini sedam timova izboriće plasman u Tokio, a za sada su to uradili SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, kao i dve evropske reprezentacije (Francuska, Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili Češka), plus Japan kao domaćin.

Ipak, postoji još jedna šansa, pošto će preostala četiri mesta popuniti pobednici kvalifikacionih turnira, a u Evropi će biti organizovan jedan sa šest selekcija na kojem će samo pobednik ići na OI.

Već sada je izvesno da će konkurencija na tom turniru biti paklena, jer će sem Srbije učestvovati i Grčka, Litvanija, Poljska...
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija mora u kvalifikacije za OI

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2019

Plasmanom Francuza u polufinale Mundobasketa košarkaši Srbije ostali su bez šanse za direktan plasman na Olimpijske igre, pa će sutra protiv SAD u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta igrati za prestiž.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.