Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 12:48

Proslava Hitlerovog rođendana, seksualni napad; Nemačka ministarka: Vod u Litvaniji obrukao ceo Bundesver

Ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer smatra da vojnici optuženi za antisemitske komentare i seksualno nasilje tokom službovanja u Litvaniji narušavaju ugled celog Bundesvera.
Nemačko Ministarstvo odbrane opozvalo je u sredu jedinicu od 30 nemačkih vojnika sa službe u Litvaniji, a oni koji su neposredno odgovorni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za incident momentalno su otpušteni.

Oko 30 nemačkih vojnika optuženo je zbog rasističkih i antisemtiskih parola, a sumnjiče se i za seksualno uznemiravanje.
U govoru mladim oficirima nemačke vojske, Anegret Kramp-Karenbauer je poručila da svako ko se tako ponaša ne bi trebalo da bude pripadnik Bundesvera, prenosi Rojters.
Nedeljnik Špigl je objavio da su neki od njih bili toliko pijani u hotelu, da je vojna policija morala da interveniše, a istragom je utvrđeno da su vojnici pevali rođendansku pesmu za nacističkog lidera Adolfa Hitlera na jednom od ranijih okupljanja.
Jedan od njih je pokušao seksualni napad na drugog vojnika dok je spavao, o čemu postoji video-snimak.
Vod se u četvrtak vratio u Nemačku, gde je prošle nedelje pokrenuta istraga o ponašanju vojnika u Litvaniji. 
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Vojnici u Litvaniji OBRUKALI celu nemačku vojsku": Ministarka odbrane o SKANDALU koji trese zemlju

Izvor: Blic, 18.Jun.2021

Ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer smatra da vojnici optuženi za antisemitske primedbe i seksualno nasilje tokom službovanja u Litvaniji narušavaju ugled cele nemačke vojske (Bundesever).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.