Izvor: Blic, 19.Avg.2020, 08:20

NEKA SE VLAST ODLUČI-ZVANIČNA ILI NEZVANIČNA STATISTIKA Ekonomski rezultati se već neko vreme proizvoljno objavljuju, ali šta je IZVOR TIH INFORMACIJA

Namerno ili slučajno, tek odluka Republičkog zavoda za statistiku da objavi fleš procenu rasta BDP-a u drugom kvartalu ove godine, posle jednogodišnjeg ukidanja prakse da se objavljuje ovaj statistički podatak, poklopila sa činjenicom da je pad od 6,5 odsto, koliko je izmerila statistika, prema rečima premijerke Ane Brnabić, „manji od prognoziranog“ i pokazuje da je „Srbija u drugom kvartalu bila druga najbrže rastuća ekonomija u Evropi, odmah nakon Litvanije“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.