KAO I UVEK ZANIMLJIV: Trinkijeri o Turcima, Novici marsovcu, Zagorcu i povređenom  Tomasu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO I UVEK ZANIMLJIV: Trinkijeri o Turcima, Novici "marsovcu", Zagorcu i povređenom Tomasu (FOTO)

Sledeća evropska utakmica u Litvaniji.

Košarkaši Partizana su pobedili Tofaš u utakmici 2. kola Evrokupa. Posle duela u "Štark areni" pre novinare su izašli treneri Orhun Ene i Andrea Trinkijeri. Prednost je naravno imao gost koji je rekao da su početak i završnica meča bili potpuno različiti. Rekao je takođe, da mu je nedostajalo nekoliko igrača, kao i da ekipa nije dovoljno iskusna za takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kakvo je Evrokup.

Zatim je u pres centar ušao dobro raspoloženi Trinkijeri.

- Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali, ali bih voleo da je bila još teža. U prvom poluvremenu smo se gušili i u napadu i odbrani. Oni su bili veoma dobri u napadu i ubijali nas. Boravili smo na putu 25 dana, ovo nam je bila prva utakmica kod kuće u sezoni. U drugom poluvremenu smo imali dve dobre četvrtine i uzimajući u obzir sve, zaslužili pobedu - rekao je Italijan, a zatim odgovorio šta je bilo novo.

- Prvo poluvreme, katastrofa, a drugo... Novo je bilo sve, za igrače, navijače, trenere. Bilo je posebno teško, ali sam pre utakmice rekao da moramo da vežemo pobedu posle Venecije. Nisam bio toliko fokusiran na kvalitet i kako to da izvedu, već samo da pobedimo. I poslušali su me.

U timu nije bilo Rašona Tomasa.

- Ništa ozbiljno, ali je tek oktobar i čeka nas mnogo utakmica. Nisam želeo da rizikujem. Ima malu povredu kvadricepsa i mislio sam da nije pametno. Znao sam da je važan za ekipu, ali recimo da sam imao sreće. Nadam se da će brzo da se vrati.

Rade Zagorac je ubacio 26 poena.

- O Radetu ću pričati kad loše igra. Danas neka uživa i ništa neću reći. Bio je izuzetno važan, to smo svi videli.

Bilo je priče i o Koriju Voldenu i Vilu Mozliju.

- Baš je dobro odigrao, Vil je dobio udarac u Laktašima u leđa, ali je igrao. Baš koristan igrač, iako nije možda toliko talentovan. Nikola Janković je, takođe, bio važan.

Svoj doprinos dao je i kapiten Novica Veličković.

- Izvukli smo ga iz frižidfera i u Laktašima pripremili za ovo. Sad je izmislio nekoliko rotacija sa Mars. Malo sam se naljutio, ali mi je drago jer je sa nama. Novica je dokaz šta znači glava, kako se treba pripremiti - zaključio je Trinkijeri, čiju ekipu očekuju gostovanje Primorskoj u ABA ligi, a zatim i put u Litvaniju na megdan Ritus Viljnusu.

Pogledajte više fotografija iz "Arene".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.