Hrvati (ne)će videti Kinu: Fali kvalitet

Izvor: Mondo, 03.Dec.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati (ne)će videti Kinu: Fali kvalitet

Dražen Anzulović iskreno poručio da je njegova ekipa protiv Litvanije imala želju, ali ne i potreban nivo igre da ostane u trci za plasman na Svetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u veoma nezavidnoj situaciji posle novog poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sledeće godine.

Poraz u Litvaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (62:79) udaljio ih je od Kine, pa ih sada samo puka teorija održava u životu da bi mogli da vide Mundobasket.

Hrvatska ima skor 4-6, odnosno dve pobede manje od Poljske (6-4) koja je treća u grupi J. Ekipu Dražena Anzulovića očekuje "nemoguća misija" budući da im je potrebno da u naredna dva kola zabeleže obe pobede, a da Poljaci ne ostvare nijednu.

Poljaci će u poslednjem "prozoru" kvalifikacija u februaru gostovati upravo Hrvatskoj, a onda kod kuće očekuju već otpisanu Holandiju, dok će Hrvati u poslednjoj rundi ići na noge Mađarskoj, trenutno četvrtoplasiranoj ekipi sa skorom 5-5.

Dražen Anzulović posle poraza u Litvaniji govorio je kao da se već pomirio sa tužnom sudbinom.

"Nismo imali potreban kvalitet za ovaj nivo utakmice. Kada završiš meč sa 2-20 na šutu za tri poena i sa 19 izgubljenih lopti, a igraš u gostima, onda nemaš čemu da se nadaš. Momci su se trudili, stigli smo i do egala nakon lošeg otvaranja utakmice, ali sa ovakvim napadom nismo mogli da dobijemo", rekao je za "Jutarnji list" Anzulović posle poraza.

On je sažeo šta je sve bilo loše u napadu.

"Nismo imali dubinu igre, nismo imali dovoljno brz protok lopte, a i kad smo došli do otvorenih šuteva nismo ih pogađali", dodao je selektor Hrvatske.

Korak dalje od Mundobasketa odmah je otvorio i pitanje sastava ekipe. Anzuloviću zameraju što u možda i ključnom meču nije okupio najjači tim, odnosno iskusnije igrače koji znaju da igraju važne utakmice - pre svih Roka Lenija Ukića i Krunoslava Simona.

"Teško mi je da pričam o tome sada. I kada sam pravio tim rekao sam da su u njemu za mene najbolji ljudi. Moglo je tu da bude i deset drugih igrača, ali svi ti igrači koji su bili tu imali su svoje šanse ranije, ali nismo dobijali kvalitet koji smo želeli. Zato ne znam da li bi bilo drugačije", poručio je Anzulović.

Hrvatska je odigrala "u talasima" u Litvaniji. Posle loše prve četvrtine (11:26), u drugoj su dodali gas, rešili je u svoju korist rezultatom 28:17 i uhvatili priključak (39:43), a onda su domaći u trećem kvartalu praktično rešili pitanje pobednika - 24:10.

"Ne znam koji je problem, kao da svi bežimo od lopte, od pritiska, pa nemamo dubinu, Kad dođe kraj napada, tražimo neka teška rešenja i tu se gube lopte. Nedostajao nam je prodor, pravi pas. Tu nismo imali kvalitet da stvari rešavamo na pravi način. Nije bilo realno da se 'vadimo' u Litvaniji, mi jesmo imali želju, ali to nije bilo dovoljno", iskreno je poručio Luka Babić.

Stvari su, čini se, vrlo jasne, a za Hrvate sad ostaje nada da se čudo ipak može dogoditi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.