Fiba reagovala, kazna za sudije koje su oštetile Litvaniju!

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiba reagovala, kazna za sudije koje su oštetile Litvaniju!

Litvanci su sa razlogom bili besni.

Međunarodna košarkaška federacija (Fiba) suspendovala je danas do kraja Svetskog prvenstva u Kini sudije koje su sudile utakmicu Francuske i Litvanije, ali je priznala konačan rezultat tog spornog meča.

Litvanija je 30 sekundi pre kraja gubila sa dva poena razlike, kada je fauliran Jonas Valančiunas. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << On je pogodio prvo slobodno bacanje, a kod drugog lopta je skakutala po obruču, kada je francuski reprezentativac Rudi Gober pokušao da je izbije.

On je dodirnuo obruč pre nego što je pipnuo loptu, a Fiba je saopštila da je to bio prekršaj, odnosno da su sudije trebale da priznaju izjednačujući koš Litvaniji.

Sudije nisu pregledale video snimak sporne situacije, a Francuska je pobedila sa 78:75 i plasirala se u četvrtfinale, dok je Litvanija izgubila šanse za plasman.

Fiba nije saopštila zbog čega sudije nisu pregledale snimak.

"Ne treba da budete pametni, samo treba da budete pošteni. Prekinite utakmicu i pregledajte šta se dogodilo", rekao je selektor Litvanije Dainius Adomaitis posle jučerašnje utakmice u Nankingu.

Tu utakmicu sudili su Španac Antonio Konde, Danijel Garsija Nives iz Venecuele i Argentinac Leandro Leskano. Oni imaju ukupno 27 godina iskustva na nivou Fibinih takmičenja.

Da je Litvanija pobedila, ostala bi u igri za plasman u četvrtfinale, a mesto Francuske među osam najboljih ne bi bilo osigurano.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.