Zvezdi dodatna 4 boda, Srbiji UBEDLJIVO prvo mesto u Evropi! Dva mesta u LŠ nisu tako daleko!

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi dodatna 4 boda, Srbiji UBEDLJIVO prvo mesto u Evropi! Dva mesta u LŠ nisu tako daleko!

Svi navijamo za Partizan večeras kako bismo osvojili dodatne bodove.

Kako je lepo videti tabelu sa nacionalnim koeficijentom nakon završetka kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda je sinoć napravila istorijski uspeh, plasirala se u najelitnije klupsko takmičenje, a sebi je donela i dodatna 4 boda kada gledamo klupski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koeficijent.

Donela je i 4 bonus boda ukupnom koeficijentu Srbije koji se deli sa brojem učesnika (4), što znači da je naš koeficijent dodatno povećan za bod i sada iznosi za ovu sezonu 5,250, odnosno 21,500 u poslednjih pet sezona.

Partizanov uspeh večeras protiv Bešiktaša bi mogao da znači i da postoji velika verovatnoća da pređemo prošlogodišnju kvotu od 6,375 koja je rekordna u poslednjih pet godina jer su oba naša tima stigla do šesnaestine finala Lige Evrope. Zato večeras svi navijamo za crno-bele da ostvare dobar rezultat.

Septembar nam kuca na vrata, a Partizan i Crvena zvezda ove sezone u Evropi imaju skor od 9 pobeda, 7 nerešenih i 0 poraza, što predstavlja još jednu pozitivnu stavku našeg fudbala.

Verovali ili ne, Srbija i dalje drži vodeću poziciju kada gledamo nacionalni koeficijent u Evropi za ovu sezonu i sada je još ubedljivija nakon jučerašnje utakmice Crvene zvezde. Danci su iza nas sa 3,750, slede Slovaci sa istim brojem bodova, pa Škoti sa 3,625.

Mi se i dalje nalazimo na poziciji broj 19 kada gledamo poslednjih pet godina nacionalnog koeficijenta, ali polako smanjujemo razliku za onima koji su isped nas i što je takođe bitno, povećavamo razliku za onima koji su iza nas. Velika većina zemalja koje su ostale ispod 19. mesta su sa jednim ili nijednim predstavnikom u Evropi ove sezone i potrebno je čudo ne bi li pretekli Srbiju na listi.

Neki krajnji cilj našeg saveza bi trebalo da bude pozicija broj 15 koja donosi dva učesnika u Ligi šampiona. Napominjemo da posebno godi pogled na nacionalni koeficijent koji gledamo za poslednje dve sezone gde je Srbija na 8. mestu i ukoliko ostanemo na tom mestu u naredne tri godine imaćemo sledeće pogodnosti:

- pobednik prvenstva ide direktno u Ligu šampiona

- drugoplasirani u prvenstvu kreće od trećeg kola kvalifikacija za LŠ

- pobednik kupa ide u grupnu fazu LE

- trećeplasirani u ligi kreće od 3. kola kvalifikacija za LE

- četvrtoplasirani u ligi kreće od 4. kola kvalifikacija za LE


Da li slede bolji dani za srpski fudbal?

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.