Radonjić u produžecima odveo Zvezdu na prag Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić u produžecima odveo Zvezdu na prag Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde posle dramatičnog meča i produžetaka pobedili su Spartak 2:1 (1:1, 1:1) u Trnavi i prošli u plej-of za Ligu šampiona.

Junak meča bio je Nemanja Radonjić golom 98. minutu kada je hitrim sprintom ostavio čuvare i rutinski realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom Martinom Čudijem.

Prethodno, u regularnom delu meča bilo je 1:1, kao i u Beogradu, i to pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mohamed El Fardu Ben već u sledećem napadu "poništio" rano vođstvo domaćina preko Mareka Bakoša u 6. minutu.

Spartak na kraju nije uspeo ni iz penala da izbegne poraz kada je Boris Godal pogodio prečku u poslednjim sekundama.

Crveno-beli su položili težak ispit u vrućoj atmosferi pred 18.000 gledalaca, među kojima je bilo oko 2.500 srpskih navijača, i što je najvažnije drugu godinu zaredom obezbedili jesen u Evropi.

Kada je bilo najbitnije, u dodatnih pola sata - najtežih za ekipe sa ovog podneblja, Zvezda se izdigla iz "provalije" i iznad Spartaka, pre svega na individualni kvalitet najboljeg pojedinca u Slovačkoj - Radonjića.

Sada izabranici Vladana Milojevića imaju priliku da ponovo pišu istoriju i prvi put uđu u evropsku elitu, ako eliminišu Salcburg (izbacio Škendiju ukupno 4:0) na poslednjem stepeniku kvalifikacija.

Pred njima su padali, takođe, favoriti Sparta iz Praga, Krasnodar, Keln i ostali, pa nema razloga da ne veruju i u novi podvig za mesto među 32 najbolja tima na Starom kontinentu...

Tok meča:

Najavljivali su iz tabora Crvene zvezde još jednu čvrstu utakmicu, agresivnu, sa ne mnogo prilika za gol, i upravo je tako i bilo. Premda, posle prvih 10 minuta, malo ko je u to mogao da poveruje. Domaćin je do rane prednosti došao već u 6. minutu posle jednog kontranapada i akcije po desnoj strani. Bakoš je na kraju spretno, između naših štopera glavom šutirao posle centaršuta Kadleca, i na taj način obradovao je većinu navijača na stadionu.

Međutim, ono što je Spartak uradio Crvenoj zvezdi u Beogradu, fudbaleri Zvezde uspeli su Spartaku da urade u Trnavi. Samo minut kasnije, fudbaleri Zvezde uspeli su da izjednače i psihološku prednost vrate na svoju stranu! Što je još važnije, uspeli su već u 7. minutu da anuliraju rezultat iz Beograda. Stojiljković je centrirao, a Ben glavom prikucao loptu u mrežu i učinio veliku stvar za svoj tim.

Od tog trenutka, sve je počelo da liči na utakmicu iz Beograda. Viđeno je mnogo oštrih duela, žutih kartona, ali ujedno i malo prilika za gol. U Zvezdi su pretili Jovančić i Radonjić, a osim velikog broja kornera koji je izvela, Crvena zvezda je imala i nešto više loptu u svom posedu. Međutim, prave prilike su na obe strane izostale.

Ni nastavak utakmice nije doneo mnogo prilika. Obe ekipe bile su pre svega fokusirane na svoj gol, a svaki opasniji napad često je bivao prekinut faulom. Naravno, domaćin je prednjačio u oštroj igri koja nije uvek bivala ni adekvatno sankcionisana, jer je holandski arbitar dopuštao Spartaku da igra izuzetno prljavo.

Zvezda je bila blizu golu sredinom nastavka kada je Radonjić iskosa sa leve strane šutirao po zemlji, ušavši prethodno u kazneni prostor, ali je golman Spartaka uspeo da odbrani. Domaćin je najbolju priliku propustio nakon greške Savića; Bakoš je imao zicer situaciju, ali maestralno je Borjan sprečio napadača Spartaka da postigne i drugi gol na ovom meču. Može se reći da je Borjan ovom intervencijom odveo Crvenu zvezdu u produžetke.

Interesantno je to da trener Spartaka za 90 minuta igre nije napravio nijednu promenu, kao i to da je Spartak koji je bio daleko oštrija ekipa na ovoj utakmici zaradio svega četiri žuta kartona, a Crvena zvezda čak pet.

Međutim, sve to je palo u vodu u 98. minutu, na najlepši mogući način po Crvenu zvezdu! To je upravo i crta koju je Vladan Milojević uneo u svoju ekipu, fokus na ono što je u fudbalu najvažnije, i mentalna blokada za sve eventualne nepravde na koje nije moguće uticati. Ben, koji je danas odigrao zaista sjajnu utakmicu, odlično je asistirao, leđima okrenut golu, ka Radonjiću koji je utrčao u kazneni prostor i spretno pogodio gornji desni ugao gola za veliko slavlje Crvene zvezde.

Do kraja utakmice Zvezda se veoma uspešno branila, Milojević je izvršio ukupno četiri izmene jer su u igru ušli Milan Pavkov, Branko Jovičić, Marko Gobeljić i Srđan Babić. Spartak je mogao da izbegne poraz u 120. minutu jer je dosuđen penal, ali Godal je pogodio prečku i Zvezda je zabeležila pobedu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.