Istorija u Salcburgu, Zvezda u Ligi šampiona

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija u Salcburgu, Zvezda u Ligi šampiona

Salcburg – Crvena zvezda 2:2 (1:0). Fudbaleri Crvene zvezde prvi put u istoriji igraće u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto su u Salcburgu odigrali 2:2 sa šampionom Austrije. Domaći vodili 2:0, Zvezda u dva minuta, golovima Bena, stigla do istorijskog uspeha.
Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u Ligi šampiona! Nekadašnji šampion kontinenta prvi put će igrati u grupnoj fazi elitnog takmičenja otkako se ono igra u postojećem formatu.

Zvezda je gubila 2:0 od odlične ekipe Salcburga, ali je u dva minuta šokirala šampiona Austrije i biće na žrebu za takmičenje koje okuplja 32 najbolje ekipe u Evropi.
Posle beogradskih 0:0, Salcburg je pokušao silovitim napadima da što pre dođe do prednosti na "Red bul areni", na kojoj je bilo desetak hiljada navijača beogradskog kluba.
Crveno-beli su odolevali napadima austrijskog šampiona sve do 45. minuta, kada je Izraelac Dabur uspeo da savlada osličnog Borjana.
Tek što je počelo drugo poluvreme, Salcburg stiže do 2:0. Čakir je dosudio penal za domaći tim, a Dabur još jednom poslao loptu iza Borjana.

U tim trenicima delovalo je da je Liga šampiona kilometrima daleko, ali se izabranici Vladana Milojevića nisu predavali. Naprotiv, agresivno su krenuli ka golu Cicana Stankovića i to se isplatilo.
Ben je u 65. minutu smanjio rezultat, a samo minut kasnije doneo i izjednačenje Zvezdi.
Do kraja meča Salcburg je napadao, imao dve velike prilike u nadokandi vremena, ali je Borjan "začarao" svoju mrežu i utakmica se završila rezultatom 2:2.
Usledilo je veliko slavlje igrača i navijača Zvezde, koja će ove jeseni na stadionu "Rajko Mitić" dočekati velika evropska imena.
Veliki uspeh Zvezdinih fudbalera proslavljen je i na beogradskim ulicama, uz zvuke automobilskih sirena.
Ovako je protekao meč u Salcburgu: 
22.51 – Kraj meča, Zvezda je u Ligi šampiona!
22.46 – Istekao je 90. minut, igraće se još pet minuta nadoknade vremena.
22.37 – Poslednja izmena u timu Zvezde, umesto Radonjića u igri je Marko Gobeljić.
22.35 – Jabo pokušava iz slobodnog udarca, Borjan se izvio i hvata "živu" loptu.
22.33 – Ipak je drugi gol Zvezde pripisan Benu, što je najmanje bitno u ovom trenutku.
22.22 – GOOOL! 2:2 u Salcburgu, strelac je Degenek!
22.20 – GOOOL! Zvezda smanjuje na 2:1, strelac je Ben u 65. minutu!
22.17 – Pavkov je na zemlji, krvari mu glava posle sudara sa Samasekom. Posle toga, napadača Zvezde nagazio je Pogrančić. Žuti karton za Hrvata, kao i za Krstičića, koji je burno reagovao na potez defanzivca Salcburga.
22.08 – Upravo je Pavkov imao priliku za Zvezdu, ali je bio neprecizan.
22.05 – Milojević vrši i drugu izmenu, umesto Milića na terenu je napadač Pavkov.
22.04 – GOL! 2:0 za Salcburg, Dabur je siguran sa bele tačke.
22.03 – Penal za Salcburg! Čini se kao prestroga odluka sudije Čakira, Savić je oborio Volfa na ivici kaznenog prostora.
22.01 – Počelo je drugo poluvreme.
21.46 – Poluvreme u Austriji, Salcburg vodi protiv Zvezde 1:0.
Salcburg je u finišu prvog dela materijalizovao terensku inicijativu. Domaćin je imao čak 15 udaraca na gol protivnika, Zvezda pet, ali su napadi i šanse Salcburga bili mnogo opasniji.
21.44 – GOL! 1:0 – Salcburg vodi od 45. minuta, strelac je Dabur.
21.37 – Prva izmena u timu Zvezde, umesto Simića u igri je Jovančić.
21.34 – I dalje napada Salcburg, Zvezda povremeno preti iz kontranapada. Ipak, napadi domaćih nisu više oziljni kao u prvih 20-ak minuta meča.
21.19 – Još jedna opasna akcija Salcburga. Ponovo je Daka bio u prilici, još jednom Borjan odlično interveniše.
21.13 – Dva opasna udarca ka golu Borjana u jednom napadu, ali je golman crveno-belih u obe situacije dobro odreagovao.
21.09 – Velika prilika za Salcburg. Borjan je istrčao sa gola i promašio loptu, ali je Savić fantastično intervenisao ispred Dake.
21.07 – Terenska inicijativa Salcburga u prvih nekoliko minuta, Zvezda je odbila početni nalet domaće ekipe.
21.00 – Počeo je meč.
20.30 – Utakmica se igra na "Red bul areni" u Salcburgu (kapacitet 32.000), a glavni sudija je poznati Turčin Džunejt Čakir.
20.15 – S druge strane, Marko Roze takođe je napravio dve promene – umesto povređenog Zlatka Junuzovića, utakmicu u Salcburgu počinje Gzaver Šlager, dok će u šicu napada biti Daka umesto Jaboa.
20.10 – Vladan Milojević napravio je dve promene u odnosu na tim koji je počeo meč u Beogradu – umesto Kafua i Stojiljkovića, u prvoj postavi su Milić i Simić, što na prvi pogled deluje kao nešto defanzivnija formacija crveno-belih.
19.55 – Poznati su sastavi timova za večerašnji duel:
Salcburg: Stanković, Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer, Volf, Samaseku, Hajdara, Šlager, Daka i Dabur;

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Simić, Milić, Radonjić i Ben.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.