Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 09:50

Zvezda dala mandat za prodaju Kange, čeka se 1.500.000 evra iz Abu Dabija

Transfer moguć posle evropskih kvalifikacija

Crvena zvezda je vrlo ambiciozno ušla u letnji prelazni rok, transferom Aleksandra Dragovića i sve glasnijim pričama o završenom poslu sa Aleksandrom Prijovićem, koji bi oko 15. jula trebalo da zaduži opremu srpskog šampiona. Žele na Marakani da oforme što kvalitetniji tim kako bi bili konkurentni u borbi za ulazak u Ligu šampiona, svesni da ih žreb kvalifikacija nije pomilovao. I da su u drugom kolu naleteli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na potencijalnu minu, boljeg iz susreta između Hapoela i kazahstanskog Kairata.

Međutim, moraće u Ljutice Bogdana da vode računa i o prihodu, odnosno izlaznim transferima kako bi uspeli redovno da finansiraju skup igrački kadar. Očekivalo se da Crvena zvezda prihvati ponudu Brage za Srđana Babića u iznosu od 1,3 miliona evra, ali zaposleni u Ljutice Bogdana nisu poslali odgovor. Zvezdu nije zadovoljila ni konkretna ponuda Anderlehta za Njegoša Petrovića u iznosu od 1,5 milion evra. Veruju u Zvezdi da bivši mladi reprezentativac Srbije vredi više, kao što veruju da će za ozbiljan novac do kraja avgusta prodati Veljka Nikolića.

Jasno je da je crveno-belima potreban „živ“ keš, pa ne bi bilo iznenađenje da vrlo brzo prodaju Gelora Kangu. Prema saznanjima MOZZART Sporta odgovorna lica sa Marakane dala su mandat jednom beogradskom menadžeru da pregovora o uslovima potencijalnog transfera Gelora Kange. Kao zainteresovan klub pominje se Al Ain iz Abu Dabija, jedan od najvećih klubova u Emiratima koji je posle teške sezone krenuo u veliku rekonstrukciju tima. Upravo zbog toga angažovan je ukrajinski stručnjak, tvorac čuda sa Ferencvarošem Sergej Rebrov.

Dobili su obećanje čelnici Crvene zvezde da bi Al Ain mogao da plati obeštećenje od 1,5 miliona evra za Gelora Kangu, što je više nego prihvatljiva cifra za igrača koji će prvog septembra proslaviti 31. rođendan. Jasno je da je reprezentativac Gabona potreban timu Dejana Stankovića za letnje kvalifikacije, i da je Zvezdan Terzić najavio da niko od nosilaca igre ne može da napusti klub pre kraja avgusta. Odnosno dok traje borba za ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Jasno je i da Gelor Kanga spada u tu kategoriju, bez obzira što iza sebe ima sezonu punu uspona i padova. Omaleni vezista je prvi asistent tima, sa 13 direktnih dodavanja za gol. Postigao je i sedam golova u svim takmičenjima, iako je imao probleme u komunikaciji sa Dejanom Stankovićem. Između njih je posebno varničilo tokom gostovanja u Liberecu, kada se činilo da su lanci pokidani.

Međutim, trener crveno-belih mu je pružio još jednu šansu, a Gelor Kanga je odigrao sjajan dvomeč protiv Milana. Postigao je pogodak u beogradskom duelu, bio jedan od najboljih na travi San Sira. Imao je ozbiljan uticaj i na dešavanja u prvenstvenom derbiju, koji je Crvena zvezda dobila sa 1:0.

Gelor Kanga je ljubimac određenih struktura bliskih Crvenoj zvezdi, ali potencijalna ponuda od 1.500.000 evra sigurno će biti ozbiljna tema za razmišljanje.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.