Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020, 12:52

Zidan nikad nije bio u težoj poziciji: El Klasiko i Gladbah odlučuju o sudbini

Francuz na ozbiljnom ispitu u naredna četiri dana

Prvi El Klasiko u sezoni samo što nije, a porazi od Šahtjora (2:3) u Ligi šampiona, odnosno od novajlije Kadiza (1:0) proteklog vikenda učinile su atmosferu u taboru Real Madrida najblaže rečeno napetom. Govor tela ekipe koja brani naslov prvaka u Španiji nije obećavajući, pa ugledni mediji širom Evrope spekulišu da sudbina Zinedina Zidana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << leži upravo u jednom od najvećih derbija planete, odnosno utakmici drugog kola Lige šampiona protiv Menhengladbaha.

Zidan jeste doneo Blankosima tri pehara Lige šampiona i dve titule prvaka Španije, ali strpljenje madridske javnosti, pa i Florentina Pereza, se poprilično okrunilo u poslednjih nedelju dana i ako Kraljevski klub nastavi u istom ritmu, mogao bi vrlo brzo da se zahvali francuskom stručnjaku na saradnji. I Zidan je svestan pozicije u kojoj se nalazi. Nešto slično proživljavao je i prošle takmičarske godine. Loši rezultati u evropskoj eliti, poraz od Pari Sen Žermena (3:0), odnsono remi sa Klub Brižom (2:2) pratio je i poraz protiv Majorke na Balearskim ostrvima, ozbiljno su poljuljali Zizuov status. Međutim, nakon ozbiljnog sastanka sa predsednikom, došlo je iskupljenje u vidu minimalnog trijumfa protiv Galatasaraja. Francuz je ostao na klupi, a svi znamo kako je sezona okončana. Krađom titule najvećem rivalu.

Sada je pred trofejnim trenerom još veći izazov, zato što sledi gostovanje Barsi, pa nezgodnom Gladbahu koji je protiv Intera pokazao da može da bude vrlo nezgodan rival.

Izvori ugledne Marke kažu da se posle šokantnog poraza od desetkovanog Šahtjora Florentino Perez zadržao u svlačionici kraljevića svega tri minuta, a da mu je praksa da ostaje znatno duže.

Kritike medija na račun Zidana i njegovog tima su brojne i većina objedinjuje nekoliko glavnih elemenata. "Gubitak samopouzdanja, tim van forme, loše vođenje ekipe, nemotivisan sastav bez adekvatnih taktičkih rešenja…"

Više puta je prethodnih dana Zidan ponavljao da krivica za loše rezultate ide njemu na dušu, zatim doveo u pitanje svoju motivaciju rečima da su igračima potrebna nova rešenja, ali se brzo ispravo rekavši da se oseća sposobnim da preokrene situaciju i popravi stvari.

Pre godinu dana, fudbaleri su pokazali da im je stalo do šefa i ginuli su na terenu kako bi mu sačuvali klupu. Sada to moraju da ponove, za početak protiv Barselone i Menša. Ključna bi mogla da bude uloga Serhija Ramosa koji bi trebalo da se vrati u tim posle bolova u levom kolenu. U Realu ne postoji fudbaler čija reč ima veću težinu i koji je odlučniji da ponovo sačuva i produži mandat legendarnom Zizuu. Ako kapiten sutra bude motivisao ekipu da skine skalp Kataloncima u njihovoj kući, Zidanov brod ponovo će uploviti u mirne vode.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Idealna vest za Real pred ''El Klasiko''!

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2020

Bez Španca ne ide...Odsustvo Serhija Ramos je nenadoknadivo za šampiona Španije...Bilo u Ligi šampiona ili domaćoj Primeri, iskusni defanzivac i kapiten tima sa "Bernabea" je instrumentalan u svakoj utakmici...Protiv Kadiza je odigrao tek 45 minuta, Zidan je morao da ga zameni po povratku sa pauze...

Nastavak na Sportske.net...

Koman nastavlja da deli lekcije u Ligi šampiona, novo prestižno priznanje! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2020

Kako je okončao prošlu sezonu, tako je otvorio i novu u Evropi...Fudbaler Bajerna Kingsli Koman proglašen je za najboljeg igrača prvog kola grupne faze Lige šampiona...Francuz je prestižnu nagradu dobio u konkurenciji Alvara Morate, Anhelinja i Tetea...Koman je pre nego što je zamenjen na meču...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.