Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 12:17

Zadar domaćin F8 majstora na petoparcu: Nema Rikardinja, Barsa brani krunu, Iranac Tajebi napada bivši klub

Najboljih osam timova Evrope, od kojih šest prvaka, narednih pet dana odlučuju o kruni u Ligi šampiona u dvorani Krešimir Ćosić. Katalonci oslabljeni ove sezone. Kairat i Benfika zamenili najbolje igrače. Slovenački Dobovec autsajder. Najtrofeniji klub na kontinentu Movistar Inter ove sezone bez portugalskog Magika

Spektakl u Zadru. Ljubitelji futsala, majstora na petoparcu, od danas do nedelje uživaće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u mečevima završnog turnira Lige šampiona. Ove sezone u dvorani Krešimir Ćosić igraće osam najboljih timova Starog kontinenta, od čega čak šest šampiona. Barselona brani titulu od prošle sezone, a u ovom hrvatskom gradu učestvovaće i portugalski giganti iz Lisabona Sporting i Benfike, najtrofejniji kub Evrope, petostruki prvak kontinenta, španski Movistar, kazahstanski Kairat Almati, dva ruska tima Jugra i CPRF i slovenački šampion Dobovec.

Sinonim za futsal poslednjih godina je Portugalac Rikardinja. Njega neće biti ove sezone na završnom turniru Lige šampiona. Posle sedam godina u španskom Movistaru prošle godine je promenio boje. Popularni Magiko sada je igrač francuskog Asnijers Viljanueva.

Prvog dana igraju se dva četvrtfinalna duela, a derbi ove runde je duel nekadšanjih šampiona Evrope, Kairata iz Alamtija i Benfike (15.00. Arena sport 1). Kazahstanski tim je dva puta bio šampion Evrope, dok su Orlovi bili najbolji pre 11 godina.

15.00: (2,45) Kairat Almati (4,10) Benfika (2,30)

Kairat je pobedio poslednjih 34 utakmica u svim takmičenjima. Dominantan je u svom prvenstvu. Skoro pola godine tim iz Almatija je bez izgubljenog boda. Na 32 utakmice prvenstva ove više države SSSR Kairat ima 30 pobeda i po jedan poraz i remi, a drugoplasiranom Aktobeu beži čak 32 boda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Benfika ima velikog rivala u Portugaliji u Sportingu. Ova dva tima iz Lisabona se bore za krunu u državi. I Lavovi i Orlovi su bez poraza, s tim da Sporting ima dva boda više od Benfike. Zanimljivo da su prošle sezone dva najbolja igrača ovih klubova promenila boje. Fernandinjo je iz Benfike prešao u Kairat, dok je iranska zvezda Hosein Tajebi dres tima iz Almatija zamenila za crveni portugalskog giganta. Kairat će biti oslabljen neigranjem rumunskog internacionalca Savija Valadaresa koji bi mogao da pojača tim u polufinalu, naravno ako se njegov klub plasira.

Ova dva tima sastala su se dva puta u prethodnih 10 godina u Ligi šampiona. U meču za treće mesto 2011. godine Kairat je posle penala pobedio sa 4:3. Posle 40 minuta bilo je 3:3, a pre dve godine Benfike je pobedila kazahtanskog šampiona sa 5:3.

Dok se u meču Kairata i Benfike očekuje neizvesna utakmica, drame ne bi trebalo da bude u meču Barselone i slovenačkog Daboveca (20.00, Arena sport 2). Katalonski gigant je pre nešto više od šest meseci osvojio treću titulu najboljeg tima Evrope.

20.00: (1,15) Barselona (7,50) Dobovec (10,0)

Barsa ove sezone nije tako dobra kao prethodne. U španskom prvenstu je tek peta sa osam bodova manje od lidera Levantea. I Movistar je odlaskom Rikadinja pao, pa je petostruki šampion Starog kontinenta na šestoj poziciji.

Barcelona Futsal Team :

???? 11 Matches

✅ 7 Wins

???????? 1 Draw

❌ 3 Loses

⚽ 43 Goals

???? 34 Concededs pic.twitter.com/pp9Lr4QjQQ

Barselone je oslabljena neigranjem Serhija Lozana i golamna Mikela Fejkasa. Dobovec je prvi slovenački tim koji je stigao do završnog turnira Lige šampiona. Osim domaćih igrača tu su i Hrvati Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak. Jedan od najboljih igrača slovenačkog tima Kristjan Čujec je suspendovan za ovaj meč. Na klupi Doboveca sedi Kujtim Morina.

FUTSAL, LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (ZADAR)

Sreda

15.00: (2,45) Kairat Almati (4,10) Benfika (2,30)

20.00: (1,15) Barselona (7,50) Dobovec (10,0)

Četvrtak

15.00: Movistar Inter – Jugra

20.00: Sporting L. – CPRF

***kvote su podložne promenama

???? That #UCLFutsal finals feeling ????????????

Meet the 8 contenders going for glory in Zadar from today ????

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zadar domaćin F8 Lige šampiona majstora na petoparcu: Nema Rikardinja, Barsa brani krunu, Iranac Tajebi napada bivši klub

Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021

Najboljih osam timova Evrope, od kojih šest prvaka, narednih pet dana odlučuju o kruni u dvorani Krešimir Ćosić. Katalonci oslabljeni ove sezone. Kairat i Benfika zamenili zvezde. Slovenački Dobovec autsajder. Najtrofejniji klub na kontinentu Movistar Inter bez portugalskog Magika..Spektakl u Zadru....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.