Vladan Milojević – čovek koji je Zvezdu vratio gde joj je mesto

Izvor: RTS, 19.Dec.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladan Milojević – čovek koji je Zvezdu vratio gde joj je mesto

Nakon dve i po godine, dve titule šampiona Srbije, dve Lige šampiona i jedne zime prespavane u Evropi, Vladan Milojević je napustio klupu Crvene zvezde. Ovo je šest stvari koje treba da znate o rezultatima najuspešnijeg trenera crveno-belih u novijoj istoriji kluba.
Slamka spasaVladan Milojević je imenovan za trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvene zvezde 5. juna 2017. godine. Nasledio je privremeno postavljenog Boška Đurovskog koji u finišu minule sezone nije uspeo na tabeli da prestigne Partizan, a izgubio je i finale Kupa Srbije u Humskoj.

Milojević je stigao na Marakanu nakon uspešne sezone u Grčkoj, tokom koje je njegov Panionios dugo čuvao drugo mesto na tabeli, a takmičenje završio kao četvrti, izborivši kvalifikacije za Ligu Evrope.
Domaći uspesi Milojević je sa Zvezdom osvojio dve Superlige Srbije, ostavivši dva puta prvog pratioca na dvocifrenoj distanci, a i sada je nasledniku na klupi, već nakon prvog dela šampionata, ostavio prednost od 11 bodova u odnosu na drugoplasirani Partizan.
"Moja je odluka. Na nju sam se odlučio u ovom trenutku, kada je Zvezda na pragu treće uzastopne titule, jer je ja već računam i ostavljam je u amanet sledećem treneru. Znam da bi moj odlazak na leto bio komplikovan za klub i zato sam se odlučio da to bude sada, da bih ostavio nasledniku nešto što možda ja nisam imao – vreme da se upozna sa ekipom, uz 11 bodova prednosti", rekao je na oproštajnoj konferenciji
Biće zapamćeno da je u sezoni 2018/19 Zvezda predvođena Milojevićem osvojila 30 bodova više od večitog rivala.
Povratak i zima u EvropiČim je došao u Beograd, Vladan Milojević je uspeo da nakon deset godina vrati crveno-bele na evropsku fudbalsku scenu. U kvalifikacijama za Ligu Evrope preskočeni su Florijana, Irtiš, Slavija iz Praga i ambiciozni Krasnodar.

Crveno-beli su uspeli da osvoje devet bodova u grupi sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovim. Milojevićevi fudbaleri su postigli samo tri gola na šest mečeva, ali su primili jedan manje. U šesnaestini finala nisu mogli preko CSKA. 
Prva Liga šampionaNakon što je prekinuo dugogodišnju evropsku apstinenciju, Milojević je Crvenu zvezdu vratio i u najkvalitetnije evropsko takmičenje, prvi put otkako se zove Liga šampiona. Nakon lagana prva dva kola kvalifikacija i neočekivanih produžetaka protiv Spartaka iz Trnave, Zvezda je posle 0:0 u Beogradu i dva gola u dva minuta u Salcburgu zaobišla Red Bul.
U nesvakidašnje atraktivnoj grupi sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem, Zvezda je osvojila četiri boda, a zauvek će se pamtiti pobeda nad budućim evropskim šampionom Liverpulom i dva gola Milana Pavkova.

Druga Liga šampiona Delovalo je da ne može dramatičnije nego u Salcburgu, a onda se već u narednim kvalifikacijama za Ligu šampiona dogodila serija od 11 penala u blatu Kopenhagena. Remija protiv Suduve i poraza od Helsinkija ranije, a ni plej-ofa protiv švajcarskog Jang Bojsa kasnije, verovatno se niko neće ni sećati.
Posle pobede nad bratskim Olimpijakosom i ubedljivih poraza od Bajerna i Totenhema, pribranost i sreća iz kvalifakcija prešle su na drugu stranu u Pireju, pa je Zvezda u poslednjem kolu ostala bez trećeg mesta i još jedne evropske zime.
Nedostižni Kup Srbije Da ne bude sve bajkovito, Milojević nije vratio pehar Kupa Srbije u Ljutice Bogdana. U sezoni 2017/18, Zvezdu je posle penala u četvrtfinalu izbacila Mačva iz Šapca, a naredne sezone u finalu na stadionu Rajko Mitić slavio je Partizan golom Bojana Ostojića.
Otišao je iz Zvezde sa neutralnim učinkom u večitim derbijima. Dva puta je Zvezda slavila pod njegovom komandom, dva puta sa 2:1 i dva puta u aprilu. Četiri utakmice su završen nerešenim rezultatom, a dva puta je bolji bio Partizan.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vladan Milojević - čovjek koji je Zvezdu vratio gdje joj je mjesto

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2019

Nakon dvije i po godine, dvije titule šampiona Srbije, dvije izborene Lige šampiona i jedne zime prespavane u Evropi, Vladan Milojević je napustio klupu Crvene zvezde.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.