Insinje srušio Liverpul u 90, Mesi nokautirao Totenhem na Vembliju!

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Insinje srušio Liverpul u 90', Mesi nokautirao Totenhem na Vembliju!

Fudbaleri Napolija savladali su Liverpul 1:0 u drugom kolu Lige šampiona i preuzeli vođstvo u Zvezdinoj Grupi C.

Napolitanci su razbili "redse" na San Paolu, ali su do velika tri boda stigli tek u poslednjem minutu golom Lorenca Insinjea.

U Grupi A Atletiko Madrid je nadigrao Klub Briž 3:1, a Borusija savladala Monako 3:0, pa ova dva tima imaju po šest bodova.

U Grupi B je identična >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija, predvođena Lionelom Mesijem Barselona je nadigrala Totenhem 4:2 u Londonu, dok je Inter posle preokreta savladao PSV 2:1 u Ajndhovenu, pa Katalonci i Italijani imaju maksimalan učinak, dok su Spursi na kolenima.

U Grupi D Porto je minimalnim rezultatom savladao Galatasaraj na "Dragau", pa deli prvu poziciju sa Šalkeom, sa bodom ispred Turaka.

U derbiju večeri Barselona je pokazala Totenhemu da je još uvek nedorastao "velikim" igračima u Evropi.

Đordi Alba i Lionel Mesi su plesali po Vembliju u impresivnoj pobedi Katalonaca kojom su definitivno izašli iz krize.

Mesi i Alba su već u drugom minutu u dva poreza izbacili pola Totenhemovog tima, izludevši beka Tripijea i golmana Lorisa, te servirali Felipeu Kutinju lagan pogodak.

Pola sata kasnije videli smo prvi spetakularan gol večeri. Nakon što Kutinjo nije uspeo da savlada Lorisa, lopta se odbija do Ivana Rakitića koji hvata poluvolej i sa oko 18 metara zakucava loptu uz stativu.

Početkom drugog poluvremena Mesi deveti put u sezoni pogađa stativu, nakon čega Totenhem, do tog trenutka potpuno nemoćan, smanjuje zaostatak.

Erik Lamela je sjajno proigrao Kejna kojem nije bilo teško da prevari Ter Štegena. Međutim, samo četiri minuta kasnije Barsa vraća stvari na svoje mesto.

Opet su Mesi i Alba odigrali minijaturu, a njihovu akciju su sjajnim kretanjem začinili Kutinjo i Suares pre nego što je Argentinac lagano zatresao mrežu.

Sredinom drugog poluvremena Spursi opet stižu do gola nade, Kejn krade loptu u kaznenom prostoru, a u nastavku akcija Lamela udarcem sa ivice kazenog uz odbitak postiće 8.000. gol u istorije Lige šampiona.

Međutim, Totenhem nije imao snage za potpuni povratak, da bi u poslednjem minutu Alba treći put asistirao na meču, drugi put Mesiju za konačnih 4:2 za Barselonu na Vembliju.

U drugom meču grupe Inter je verovatno izbacio PSV iz konkurencije za osminu finala, a sebe stavio u idealnu situaciju. Ali nije bilo lako.

Holanđani su igrali odlično u prvom poluvremenu i u 27. minutu poveli sjajnim golom Pabla Rosarija.

Međutim, u finišu perioda posle greške srpske sudijske ekipe koja nije svirala očigledan ofsajd Ikardija, Rađa Naingolan postiže gol za izjednačenje.

U nastavku meča Inter je dominirao i pola sata pre kraja zasluženo preokrenuo, Vesino je ubacio loptu u kazneni, a Ikardi dobio duel sa štoperom i golmanom za 2:1.

Atletiko i Borusija su očekivano ubedljivo slavili u Grupi A, iako su imali znatno teži posao nego što to rezultati pokazuju.

Klub Briž je bio tvrd orah za "jorgandžije" koje je sa dva gola i asistencijom predvodio Antoan Grizman. Francuz je prvo u 28. minutu okončao mučenje domaćina koji je teško dolazio do prilike za gol, sjajnom realizacijom posle centaršuta Lemara.

Međutim, krajem prvog poluvremena Arnaut Greneveld evrogolom matira Oblaka i pokazuje da će Briž teško pokleknuti u Madridu.

Mučili su Belgijanci još dugo Špance, da bi sredinom drugog poluvremena proradila kombinacije Kosta-Grizman i Francuz drugim pogotkom vraća Atletiko u prednost.

Tražio je Briž novo izjednačenje, da bi domaći navijači konačno odahnuli u četvrtom minutu nadoknade, Grizman se revanšira saigračima asistencijom za Kokea u 94. minutu.

Borusija se mučila sa odbranom Monaka u prvom poluvremenu, da bi u drugom razbila "Kneževe".

Opet je čovek odluke bio mladi Englez Džejdon Sančo koji maestralnom asistencijom servira zicer Jakob-Brunu Larsenu, koji ovaj ne propušta.

Gol Borusije u 51. minutu je potpuno slomio goste koji su u nastavku jedva izbegli potpuni debakl.

Igru "milionera" diktirao je raspoloženi Rojs koji se poigravao sa odbranom Monaka, ali nije imao sreće u završnici.

Dvadeset minuta pre kraja je "promešao" zadnju liniju koja je bila prinuđena da ga obori u kaznenom, ali Pako Alkaser pogađa prečku iz penala.

Međutim, samo tri minuta kasnije Španac se iskupio sjajnim golom, nakon dodavanja Rojsa, obišao je Subašića i zatresao mrežu.

Taj gol je rešio meč, ali Borusija sjajnu igru kruniše trećim pogotkom, u nadoknadi vremena Rojs je nagrađen za maestralnu partiju.

U preostalom meču Grupe D Porto je zabeležio važnu pobedu nad Galatasarajem, golom Marenge posle kornera.

Portugalci su imali inicijativu, ali je Galata bila izuzetno opasna u prvom poluvremenu, međutim, Majkon, Gumus, Nagatomo i Onjekuru nisu iskoristili svoje prilike.

Kazna je usledila u petom minutu nastavka kada Marega sjajno skače posle centaršuta Telesa i matira Musleru.

Nakon tog gola igrači Porta su rasterećeni preuzeli potpuno kontrolu, a Teles, Korona, Marega i Pereira su propustili prilike da reše meč pre poslednjeg zvižduka.

Crvena zvezda je doživela debakl na gostovanju kod PSŽ, a tok ostalih mečeva mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.