Uefa uvodi novo evropsko takmičenje, Liga Evrope 2 od 2021.

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa uvodi novo evropsko takmičenje, Liga Evrope 2 od 2021.

Čelnici Uefe, na sastanku u Dablinu, odlučili su da će se od 2021. godine igrati i treće evropsko klupsko takmičenje uz Ligu šampiona i Ligu Evrope. Naziv takmičenja biće Liga Evrope 2, saopšteno je tokom Kongresa.
Liga Evrope 2 biće treće po snazi takmičenje u Evropi sa učešćem od 32 tima u grupnoj fazi i igraće se samo četvrtkom, a pobednik će izboriti mesto u jačoj Ligi Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Nakon grupne faze, sledi nokaut sistem, ali će se pre osmine finala igrati baraž između drugoplasiranih grupe novog takmičenja i trećeplasiranih iz grupa Lige Evrope.
Utakmice u novom takmičenju će se igrati četvrtkom, a osvajač turnira, osim trofeja, dobija i direktan plasman u Ligu Evrope.
"Ovo takmičenje je nastalo iz razgovora sa klubovima. Novo takmičenje će biti najotvorenije do sada - biće više utakmica za više klubova, više zemalja će biti zastupljeno", rekao je prvi čovek Uefe Aleksandar Čeferin.
Čak 34 zemlje od 55 članica Uefa imaće bar jedan klub u grupnoj fazi Lige Evrope 2. 
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA danas menja odluku, poštedeće nas prolećnih bruka u Ligi šampiona!

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2018

Izgleda da su i sami shvatili, pritisak klubova veliki, sudije se slažu....Danas je odluka i izgleda da će ona biti promenjena. Prema informacijama španskih medija, sudije su, predvođene Robertom Rosetijem predložile uvođenje VAR tehnologije od ovog proleća...Prvobitno je UEFA odbila zahtev klubova...

Nastavak na Sportske.net...

Zvanično, treće evropsko takmičenje, Srbija u opasnosti, drugoplasirani ostaje bez kvalifikacija za EL? Šta moramo da uradimo?

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2018

Skočili smo šest mesta, ali i dalje smo relativno daleko od top 15, bili smo u velikom zaostatku. Kako će sve izgledati?..Sada je i zvanično, Evropa dobija treće takmičenje od 2021. godine...U pitanje je "EL 2", biće igrana četvrkom, kao i sadašnja Liga Evrope...Ono što je osnovno, šampioni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.