UEFA potvrdila, ovo su kandidati za nagradu najboljeg u Evropi!

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA potvrdila, ovo su kandidati za nagradu najboljeg u Evropi!

Izbor je sveden na tri imena.

Osvanulo je na sajtu Uefe, određeni su finalisti u borbi za nagradu igrača godine u izboru Unije evropskih fudbalskih asocijacija.

U pitanju su fudbaleri Liverpula, Juventusa i Barselone.

Nije bilo teško pogoditi, za prestižnu nagradu će se boriti Virdžil van Dajk, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Van Dajk je prema mnogima favorit, iako je centralni defanzivac.

On je imao ogroman uticaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na igru Liverpula minule sezone, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, sinoć i Superkup Evrope, a domogao se i drugi pozicije u Premijer ligi uz rekordan broj bodova.

Sa reprezentacijom Holandije je igrao finale Lige nacija, što je odličan uspeh za selekciju Ronalda Kumana i bez sumnje velike zasluge idu i na račun štopera Liverpula.

Što se tiče Kristijana Ronalda, sa Juventsom je osvojio Seriju A i Superkup Italije, u svojoj prvoj sezoni na Apeninima upisao je šest golova u Ligi šampiona i 21 u Seriji A, uz ukupno 10 asistencija, a sa reprezentacijom Portugalije se domogao i trofeja u Ligi nacija.

Kada je treći kandidat u pitanju, Lionel Mesi, od trofeja se domogao onog u Primeri, postigao je čak 36 golova španskom šampionatu , uz 13 asistencija, u Ligi šampiona ih je dao 12, uz tri asistencije. Osvojio je i "Zlatnu kopačku".

U igri su bili i Alison Beker, Sadio Mane, Mo Salah (Liverpul), Eden Azar (Čelsi/Real Madrid), Matis de Liht (Ajaks/Juventus), Frenki de Jong (Ajaks/Barselona) i Rahim Sterling (Mančester siti).

Videćemo kome će pripasti prestižna nagrada, kakvo je vaše mišljenje, ko ju je zaslužio ove godine?

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

MESI, RONALDO I VAN DAJK ZA NAJBOLJEG: UEFA suzila izbor za fudbalera godine

Izvor: Kurir, 15.Avg.2019

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas da su Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Viržil Van Dajk kandidati za igrača godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.