Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 08:40

U Radničkom složni: Nedopustivi su nagli padovi protiv timova renomea Novog Beograda

Igra je popravljena, ali to nije bilo dovoljno da bi se utakmica uvela u neizvesnu završnicu

Vratio se Radnički u Ligu šampiona posle šest godina, ali na startu elitnog takmičenja nije uspeo da uknjiži trijumf. Kragujevčani su poraženi, kvalitet Novog Beograda došao je do izražaja, ali postoje stvari detalji koji bude optimizam kod Kragujevčana.

U prvoj utakmici na bazenu “11. april” Radnički se držao do pred kraj drugog kvartala, u drugoj je duže >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potrajao. Nada se Uroš Stevanović, trener kragujevačkog tima, da će njegovi momci u narednom sudaru sa Novim Beogradom imati aktivan rezultat u četvrtom periodu.

“Čestitam Novom Beogradu na zasluženoj pobedi. Za razliku od prvog meča gde smo već u drugoj četvrtini pali, ovde smo imali duže aktivan rezultat. Početkom treće četvrtine primili smo dva brza gola, oni su se odvojili prvi put na tri gola razlike. Pokušavali smo da se vratimo... Uspeli su i da povećaju razliku, iskusna su ekipa, previše kvalitetna da bi dopustila na svom terenu da se vratimo u utakmicu. Nadam se da ćemo u sledećoj utakmici sa njima izdržati i treću, i doći do četvrte četvrtine i egala”, rekao je Stevanović.

Spremaju se vaterpolisti Radničkog za derbi meč sa Crvenom zvezdom na bazenu “Milan Gale Muškatirović”, ali i za spektakl u Kragujevcu. Regionalni i srpski šampion će u drugom kolu Lige šampiona ugostiti mađarski Ferencvaroš.

“U svakoj utakmici idemo na pobedu. Rezultati od prošle godine nas na to obavezuju. Prvi protivnik nam je u subotu Crvena zvezda i to je jako bitna utakmica za nas, a posle ide meč sa Ferencvarošem u Ligi šampiona. Prva utakmica u Kragujevcu... Sigurno će biti spektakl. Ferencvaroš je pre dve godine bio prvak Evrope, prošlogodišnji je polufinalista i ne možemo da mu pretimo, ali ćemo ići na pobedu”, zaključio je trener Radničkog.

Golman Lazar Dobožanov istakao je da postoji pomak u igri u odnosu na prvu utakmicu sa Novim Beogradom, ali da nivo na kojem su trenutno vaterpolisti Radničkog nije dovoljan za nešto više protiv Vujasinovićevog tima.

“Utakmica slična onoj koju smo sa njima odigrali u domaćem prvenstvu. Dobro smo počeli, usledio je pad, nedopustiv protiv ekipe renomea Novog Beograda. Ne smete im dopustiti da budu agresivniji i da nametnu svoj ritam, a mi smo upravo to uradili. Nismo uspeli da izdržimo tempo. Imamo dosta prostora da ispravimo greške. Donekle smo popravili igru u odnosu na prvi meč sa njima, ali to nije dovoljno za nešto više protiv Novog Beograda”, poručio je Dobožanov.

Osvrnuo se na derbi sa Crvenom zvezdom:

 “Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu sa Novim Beogradom i oporavimo se. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo - tako će biti i u duelu sa Zvezdom”, dodao je Lazar Dobožanov.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pobeda vaterpolista Zvezde na startu Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su večeras Špandau 12:9 u meču prvog kola B grupe Lige šampiona...Po tri gola za crveno-bele postigli su Miloš Vukićević i Bogdan Đurđić...Zvezda naredni meč igra protiv OSC-a, 11. novembra, takođe u Beogradu...Vujasinović: Prva pobeda u Ligi šampiona,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.