Trijumf odbojkaša Vojvodine u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf odbojkaša Vojvodine u Zagrebu

Vojvodina NS seme, prvak Srbije u konkurenciji odbojkaša, zabeležila je pobedu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv zagrebačke Mladosti. 

Novosađani su večeras, u Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu, u prvoj utakmici, savladali Mladost sa 3:2, po setovima 25:21, 25:21, 25:27, 20:25 i 15:12, posle 128 minuta igre.

Revanš utakmica će se odigrati u sredu, 17. oktobra od 20.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku će odlučiti "zlatni set", koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. "Zlatni set" se igra do 15 poena.

Ukoliko eliminišu Hrvate, Novosađani će u 2. kolu igrati protiv pobednika duela Mladost Brčko (BIH) – Burgas (BUL), a za plasman u grupnu fazu Lige šampiona biće im neophodan trijumf i u 3. kolu kvalifikacija.

U 3. kolu, Vojvodina NS seme bi igrala protiv pobednika duela 2. kola u kome će se sastati Teruel (ESP) – Alst (BEL) i Bergen (NOR) – Šomon (FRA).

Plasman u grupnu fazu u obe konkurencije izborilo je do sada po 18 klubova, dok će se iz 3. runde kvalifikovati još samo po 2 ekipe. Ekipe koje budu poražene u 1, 2. i 3. rundi kvalifikacija Lige šampiona 2019, takmičenje će nastaviti u 1. kolu ili šesnaestini finala Kupa CEV 2019.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona 2019, kao i Gala veče CEV, održaće se 2. novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.