Treći poraz Železničara u SEHA ligi

Izvor: JužneVesti.com, 11.Sep.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći poraz Železničara u SEHA ligi

U neizvesnoj utakmici rukometaši Železničara iz Niša nisu uspeli da savladaju drugi tim beloruskog predstavnika u Ligi šampiona Meškov Brest i izgubili su rezultatom 32:30 (19:15) u 3. kolu SEHA lige u hali "Čair".

Samo dva dana nakon meča u EHF kupu i ispadanja u prvom kolu kvalifikacija ovog evropskog takmičenja niški rukometaši igrali su novu utakmicu i to u regionalnoj SEHA ligi.

Bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nego ranije, ali opet nedovoljno za pobedu, prvu u debitantskoj sezoni SEHA lige.

U timu domaćina nije bilo Stefana Jankovića, Marka Ćeranića i Miloša Lazića, a svoje debije u dresu "Želje" imali su Predrag Vejin i kadetski reprezentativac Darko Stošić.

Novi poraz "Želje", sledi gostovanje Nekseu; foto: JV / Vanja Keser

Imao je Železničar prednost na početku meča, a vodio do 16. minuta (9:8). Serijom 3:0 gosti su preokrenuli i poveli sa 11:9. U 23. minutu Meškov je vodio sa 15:11, ali ta razlika se održala do odlaska na odmor (19:15).

Na početku drugog dela igre Meškov je imao i pet golova više, ali se Železničar malo "trgnuo" i došao do gola minusa (24:25 i 25:26).

Imao je niški tim i priliku da izjednači, ali je Knežević pogrešio, pa su gosti opet otišli na plus četiri (29:25) u 53. minutu.

Opet je niški tim došao do gola zaostatka (30:29) u 57. minutu, kasnije i na 31:30, ali nije uspeo da dođe makar do boda.

Trener Železničara Veselin Vujović je čestitao protivniku na pobedi i istakao da se nada boljim danima za svoj tim.

Situacija je još uvek takva da Meškov može da igra sa drugom ekipom i da je ona i dalje dovoljno kvalitetna da nas pobedi, i nas i Izviđač. Stojim iza onoga što sam već rekao, nisam niti prorok, niti najpametniji, ali pravi rukomet je daleko od Srbije u ovom trenutku. Koliko ćemo postići do kraja ostaje da vidimo, ali na nama je da radimo i nadam se boljim danima - rekao je Vujović.

Železničar zauzima poslednju poziciju bez bodova i najgorom gol-razlikom, iza Izviđača i Metalurga koji takođe nemaju bodove. U narednom kolu, koje je na programu 19. septembra, niški tim gostuje ekipi Neksea u Hrvatskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.