Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 22:54

Trči, pucaj - Lidsove kontre uništile Svrake! Tomaš Souček odveo Vest Hem u zonu Lige šampiona (VIDEO)

Slavlje Lidsa i Vest Hema, Čekićari na četvrtom mestu Premijer lige

Lids nema kvalitet da pojuri Evropu ove sezone, mada to nije ni bila osnovna želja kluba sa Eland Rouda ove sezone. Lids želi da stvori stabilan tim i prepoznatljivu igru koja će mu u bliskoj budućnosti omogućiti da stane na crtu najvećima. Marselo Bjelsa je na dobrom putu da to i učini, s obzirom da sistem njegove igre ide u korak sa savremenim fudbalskim postulatima. Lids je sa dve ubitačne kontre uništio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ambicije Njukasla na njegovom Sent Džejms Parku i tako na pravi način prekinuo negativan niz od dva uzastopna poraza u Premijer ligi - 2:1 (1:0).

Okršaj u Njukaslu prelomile su dve gotovo preslikane akcije u 17. i 61. minutu. Gosti su oduzeli loptu protivniku na svojoj polovini, a onda žestoko krenuli u protivnapad. Prvu kontru je u pogodak pretvorio Rafinja, a drugu Džek Herison, posle prilično atraktivne, ali i dosta slučajne akrobacije. Prethodno su domaći izjednačili golom Migela Almirona, ali su njihove nade trajale svega četiri minuta.

Svrake su na kraju ipak imale više od igre, mogle su i do izjednačenja, a najviše će žaliti za situacijom iz 83. minuta, kada je odličan udarac Fabijana Šera zaustavio Ilan Melije.

Vrlo uzbudljv gradski derbi na Selhurst Parku u Londonu pripao je gostujućem Vest Hemu - 3:2 (2:1). Najzaslužniji za slavlje Čekićara bio je Tomaš Souček, koji je postigao dva gola posle dva centaršuta. Jedan je dao glavom, jedan nogom, provo Antonija, a potom i Krosvela.

Kristal Palas je bolje otvorio i zatvorio utakmicu. Domaće je u vođstvo doveo Zaha u trećem minutu, ali je potom usledio prilično dugačak prazan hod domaćina, što su gosti imeli da iskoriste. U završnici meča Miši Batšuaji je uspeo samo da ublaži poraz svoje ekipe.

Vest Hem se četvrtim uzastopnim slavljem probio na četvrto mesto Premijer lige, dok je Kristal Palas ostao na 13. poziciji, bez ostvarene pobede u poslednja tri kola.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.