Terzić o Suduvi, Ligi šampiona, dugu, a nije moglo da prođe ni bez Partizana (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić o Suduvi, Ligi šampiona, dugu, a nije moglo da prođe ni bez Partizana (FOTO)

Crveno-beli na pripremama u Austriji.

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su na priprema u austrijskom Vindišgarstenu (pročitajte izveštaj sa prve utakmice, na OVOM linku), a ekipu je uživo gledao i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić. U razgovoru sa srpskim novinarima funkcioner prvaka Srbije govorio je o brojnim aktuelnim temama, ali je na početku sumirao učinjeno u prethodnih pet godina, od kada je u klubu iz Ljutice Bogdana.

- Bilo je i uspeha i neuspeha. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ni najveći optimisti među navijačima nisu verovali tada da ćemo biti ovde gde smo sada. Da nije bilo energije, želje, strasti i kvalitetnih saradnika od ovoga ne bi bilo ništa, ali ne smemo da spavamo na lovorikama. Zvezda to ne dozvoljava, a od minulog rada nemamo ništa. Svesni smo šta armija navijača očekuje od nas, često to nije realno, ali daćemo sve od sebe da to opravdamo. Danas narod smatra da je učešće u Ligi šampiona normalna stvar. Ne tražimo alibi, spremni smo sa svima da se sudarimo, ali i drugi imaju iste želje. Čak 60 klubova juri ta četiri mesta u Ligi šampiona - rekao je Terzić, uz osvrt na žreb u kvalifikacijama za elitno UEFA takmičenje.

O Partizanu

- Odnosi su odlični, a njihovo rukovodstvo ima našu punu podršku.

Ako prođe litvansku Suduvu, Zvezdu najverovatnije čeka Helsinki.

- Zadovoljni smo sa žrebom, moglo je i teže. Nećemo da potcenimo Suduvu i Helsinki, prići ćemo im na pravi način. Fudbal je napredovao. Danas koga god da potcenite budete kažnjeni. Nadamo se prolazu u treće kolo, ali polako, korak po korak, prvo Suduva, pa sve ostalo. Nama bi mnogo značilo da ponovimo treću sezonu u Evropi. Voleo bih Ligu šampiona i ne bih bio nezadovoljan sa Ligom Evrope.

Usledila su pitanja o spekulacijama, ko bi mogao da dođe u Ljutice Bogdana, Španac Kanjas, Egipćanin Hafez, Portugalac Tomane, golman Vasiljević iz Surdulice...

- Potrebna nam je sveža krv. U naredna tri do četiri dana do sešćemo tri ili četiri igrača sa kojima dugo pregovaramo. To su golman, zadnji vezni, špic i levi bek. Naše pravilo je da ne komentarišemo igrače dok ne završimo posao. Moguće je da bude i odlazaka na tim pozicijama.

Ko je trenutno najvredniji fudbaler u Zvezdi?

- Najvredniji, ko je? Tržište je nepredvidivo. Može da se pojavi ponuda za Marina od 25 miliona evra. I, šta onda - diplomatski je odgovorio Terzić.

Specijalizovani sajt Transfermarkt već je u Zvezdu preselila Tomanea...

- Tomane? Ja sam urednik u Zvezdi, ne na Transfermarktu.

Pre nekoliko dana, u Ajntraht je prešao Dejan Joveljić.

- Mnogo talentovano dete. Mnogo kockica treba da se poklopi da bi on postao savršen igrač. Njegov odlazak je bezbolniji sa sportske strane za klub. Moramo da vodimo balans između cene koju dobijemo i posledica odlaska za sportski sektor.

Posle Joveljića i Terzića, Zvezda će i ove godine dati prostora svojoj deci.

- Gavrić, Stanojev i Konotar. Veljko se priključuje jer je operisao kilu. Tu je i Krstović. Pet klinaca, pa neka se nametnu treneru. Dobiće šansu.

Pričalo se i o dugu.

- Mi smo na skupštini objasnili dug. Zvezda mesečno košta dva miliona evra. Dug po finansijskom izveštaju je između 14 i 15 miliona evra. E, sad ima tu i određenih obaveza koje klub neće biti dužan da plati. Cilj Zvezde je da svake godine bude šampion, i učesnik evropskih takmičenja, što će nam doneti finansijske prihode, čime ćemo moći da vraćamo dug.

Kao i o najtežim trenucima.

- Najteže mi je bilo avgusta 2015. godine kada je tribina sa Zapada vikala "uprava napolje". Mi smo tad gurnuli pet klinaca i rezultat je izostao. Tada smo platili školu i racionalizovali podmlađivanje tima. Naše je da procenimo možemo li biti šampioni sa decom ili sa iskusnim igračima.

Sada klub mnogo bolje funkcioniše.

- Osposobili smo se da funkcionišemo bez pomoći države, da ne budemo na teretu državi i poreskim obveznicima. S ponosom ističem da smo se finansijski stabilizovali i da državi dajemo mnogo više nego što dobijamo kroz sponzorske ugovore. Ovaj klub vode ozbiljni profesionalci, a ne onako kako to kaže ulica, pijaca ili neki nedobronamerni kritičari. U proteklih pet sezona smo u situaciji da Crvena zvezda više zarađuje, nego što troši. Valjda je to velika stvar. Zato i imamo novca da nagradio igrače i povećamo im plate, jer su zaslužili onim što su pokazali na terenu - zaključio je Terzić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda supruga fudbalera Zvezde Milana Gajića, Danica

🥥🍍🍉

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jun 30, 2018 at 12:50pm PDT

Honeymoon ! ❤🎆🌛

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jun 3, 2018 at 10:09am PDT

#greece #crete #summer 🏖

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jul 13, 2017 at 10:22am PDT

🏖

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Jan 12, 2017 at 12:09pm PST

🏊❄💑

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Dec 26, 2016 at 9:02am PST

👄

A post shared by Danica Gajić (@gajic_danica) on Nov 18, 2016 at 11:12am PST
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.