Tadić na 27. mestu Gardijanove liste najboljih fudbalera sveta

Izvor: RTS, 19.Dec.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić na 27. mestu Gardijanove liste najboljih fudbalera sveta

Srpski fudbaler Dušan Tadić zauzeo je 27. mesto na listi od 100 najboljih fudbalera, koju je napravio britanski Gardijan.
Tadić je bio predvodnik Ajaksa sa kojim je osvojio duplu krunu u Holandiji, dok su u Ligi šampiona zaustavljeni u polufinalu.

Plejmejker "orlova" je postigao 32 gola i upisao 35 asistencija u svim takmičenjima u 2019. godini, po čemu je jedan od najuspešnijih na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Starom kontinentu.
"Malo je verovatno da bi se Tadić na ovoj listi našao da je ostao u Sautemptonu u leto 2018.godine. Srpski fudbaler bio je pristojan igrač u Premijer ligi, ali mu se karijera promenila odlaskom u holandski Ajaks. Njegova igra dobila je novu dimenzije i odigrao je ključnu ulogu u Ajaksovom plasmanu u polufinale Lige šampiona. Tadić, koji je početkom decembra postigao 48. gol na 82 utakmice, impresionirao je kao "lažna devetka", pomogao je Ajaksu da osvoji titulu u prvenstvu i Kup Holandije", navodi se u obrazloženju Gardijana.
Kapiten Ajaksa je prethodno u izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala završio na 20. mestu.
On će se u timu "kopljanika" zadržati do 2023. godine, a po isteku ugovora će postati trener u jednoj od najpoznatijih omladinskih škola na svetu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gardijan: Tadić 27. na listi najboljih fudbalera sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019

Srpski fudbaler Dušan Tadić zauzeo je 27. mesto na listi od 100 najboljih fudbalera, koju je napravio britanski Gardijan..."Malo je verovatno da bi se Tadić na ovoj listi našao da je ostao u Sautemptonu u leto 2018.godine. Srpski fudbaler bio je pristojan igrač u Premijer ligi, ali mu se karijera...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gardijan: Mesi najbolji fudbaler sveta, Ronaldo na 4. mestu

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 14:01

Argentinac Lionel Mesi proglašen je za najboljeg fudbalera sveta u izboru britanskog lista Gradijan. U ovom izboru Kristijano Ronaldo je završio na 4. mestu, a srpski fudbaler Dušan Tadić je zauzeo 27. poziciju. . Kapiten...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.