Svrake gaze ka ligi šampiona, poraz Pevaca

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Apr.2012, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svrake gaze ka ligi šampiona, poraz Pevaca

Njukasl je sve bliži osvajanju četvrtog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona! Svrake su očekivano pobedile Bolton kod kuće i u potpunosti iskoristile neočekivano poraz Totenhema na domaćem terenu od Noriča, pa su sad bodovno poravnate sa Pevcima.

Njukasl je dugo lomio otpor „davljenika” Boltona čiji je menadžer Oven Kojl na teren poslao kombinovani sastav. Bolton je čak imao bolje šanse u prvom delu igre, ali su se domaći razigrali u nastavku. Prelep gol postigao je Ben Arfa, posle pravog slaloma kroz odbranu Boltona, a pobedu je overio neverovatni Papis Sise. Senegalac je stigao u januaru među Svrake i već dao 10 premijerligaških golova.
Totenhem je neočekivano izgubio od Noriča, menadžeru Pevaca Hariju Rednapu se osvetilo izvođenje kombinovanog sastava na teren. Najbolji igrači Adebajor i Van der Vart su ušli tek u nastavku, ali nisu pomogli da se spreči zaslužen poraz. Kanarinci su odigrali hrabro i zasluženo odneli tri boda u Norič.
Everton je i u kombinovanom sastavu bio prejak za Sanderlend i napravio sjajnu uvertiru za subotnji polufinalni meč FA kupa protiv gradskog rivala Liverpula. Gosti su se nadali da mogu da se osvete Karamelama za eliminaciju iz najmasovnijeg takmičenja, ali su raspoloženi igrači domaćina bez dvojice najboljih igrača, Jelavića i Kejhila, u drugom poluvremenu do nogu potukli Crne mačke.
Semafor :
Everton – Sanderlend 4:0 (Geje 52, Pijenar 75, Osman 76, Aničebe 81),
Njukasl – Bolton 2:0 (Ben Arfa 73, Papis Sise 83),
Totenhem – Norič 1:2 (Defo 33 - Pilkington 13, Benet 66)
18:30 Aston Vila – Stouk 1:1 (Vejman 32 - Hut 71)
21 č Fulam – Čelzi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.