Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 12:48

Sveci se protiv Liona leče od šoka u Brižu

PSŽ je neprijatno iznenadio svoje navijače u Ligi šampiona, gde je jedva izvukao bod u Belgiji. Sada će Kilijan Mbape, Nejmar, Lionel Mesi i saigrači morati da probaju da im se iskupe u domaćem prvenstvu, u nedelju od 20.45 časova, u 6. kolu francuske Lige 1

Šta se desilo sa Pari Sen Žermenom u Belgiji? Tim koji su mnogi proglasili budućim šampionom Evrope posle dolaska Lionela Mesija, ispao je smešan pred naletima fenomenalnog Klub Briža i izvukao je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo 1:1, zahvaljujući sjajnom golmanu Kejloru Navasu. Bilo je to bolno prizemljenje za navijače Svetaca, koji se nadaju da će Maurisio Poketino uspeti da razmrda ekipu na vreme za prvenstveni derbi protiv Olimpika iz Liona, koji je na programu u nedelju od 20.45 časova.

Zbog duga prema svojim navijačima Argentinac ne sme nikoga da odmara i nema pravo da kalkuliše. Od starta će zaigrati i Mesi, kojem će to zapravo da bude debi na Parku prinčeva.

Leo je srećan što će da odigra svoj prvi meč pred našim navijačima, miran je i fokusiran. Čitav tim je. Svi razmišljaju o tome kako da odigraju najbolje što mogu, naš cilj je pobeda“, kazao je Poketino

20.45: (1,40) PSŽ (5,30) Lion (8,00)

Nažalost, Serhio Ramos će i dalje čekati na debi. Još se oporavlja od teške povrede, trenira samo individualno, tako da ne postoje još ni najave kada bismo mogli da ga vidimo na terenu. Poketino je poručio samo da se nada da će Španac što pre da bude u konkurenciji.

Pod znakom pitanja je i nastup Kilijana Mbapea, trener PSŽ-a mora da razmisli da li će da ga ostavi na klupi posle povrede koju je zadobio na duelu sa Klub Brižom. Početkom drugog poluvremena je posle jednog udarca mladi napadač francuske reprezentacije morao da napusti teren.

Trenirao je sa grupom, ali smo preduzeli mere predostrožnosti. Srećni smo kako njegova povreda napreduje. Tek ćemo da procenimo da li je spreman da zaigra od početka“, objasnio je Poketino.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

PSŽ u prvenstvu ima svih pet pobeda i već se izdvojio na liderskoj poziciji na tabeli. Ipak, Parižani su podbacili na jedina dva meča u sezoni na kojima to nisu smeli. Pored duela sa Klub Brižom razočarali su i u Superkupu Francuske, gde su izgubili od Lila sa 1:0. Jedino opravdanje za taj jedini poraz im je taj što su Superkup igrali u rezervnom sastavu, bez najvećih zvezda.

Olimpik Lion je tek sedmi na tabeli sa osam osvojenih poena, ali nikako ga ne treba otpisivati prerano. Posle tri slaba rezultata i samo dva osvojena boda, u poslednja dva kola je vezao pobede. Prvo je u gostima savladan Nant, sa 1:0, a zatim na svom terenu i Strazbur sa 3:1.

Ima Lion neke sjajne igrače, poput Lukasa Pakete, Muse Dembelea, Toka Ekambija i Hasima Auara. Oni su svoj kvalitet dokazali u četvrtak, kada su u Glazgovu savladali Rendžers sa 2:0, na otvaranju grupne faze Lige Evrope.

U poslednjih nekoliko godina je Lion u prvenstvu umeo da pobedi Parižane. Od početka 2018. to je učinio tri puta, na sedam mečeva. Preostala četiri pripala su Svecima, uključujući i poslednji susret, u martu ove godine, sa 4:2. Remi na prvenstvenim susretima ova dva tima nije viđen od februara 2015. godine, odnosno na poslednjih 12 utakmica.

Neće duel na Parku prinčeva da bude jedini derbi u Francuskoj ove nedelje. Zapravo, program već od 13 časova otvara okršaj Nice i Monaka.

13.00: (2,85) Nica (3,20) Monako (2,75)

Mnogi upravo u Nici vide jednog od ozbiljnijih rivala PSŽ-u u borbi za tron, pošto se pokazala kao sjajan tim u dosadašnjem toku sezone. Da nije bilo one gluposti sa navijačima i tučom na meču sa Olimpikom iz Marselja sada bi verovatno bila bolje pozicionirana od petog mesta na tabeli. Oduzet joj je poen, ali taj minus će moći da nadoknadi u ponovljenom okršaju sa Marseljom, zakazanom za oktobar.

Pre svega toga moraju izabranici Kristofa Galtjea, čoveka koji je prošle sezone doneo Lilu titulu, da se koncentrišu na duel sa Kneževima. Monako je u krizi, ima samo jednu pobedu posle pet kola, ali i dalje je nezgodan tim koji će u nekom trenutku sigurno da podigne formu.

Nikako da se Strahinja Pavlović ustali u prvom timu. Poslednja dva prvenstvena meča je presedeo na klupi, ali je zato u četvrtak odigrao svih 90 minuta u Ligi Evrope u trijumfu nad Šturmom (1:0).

Prošle sezone su se Monako i Nica sastali tri puta, dva u Ligi 1 i jednom u Liga kupu. Svi mečevi pripali su Kneževima, prvenstveni sa po 2:1, a ona preostala utakmica, odigrana u martu ove godine, završena je 2:0.

-------------------------------

Sve utakmice Lige 1 možete da gledate u direktnom prenosi na portalu mozzartbet.com, dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

FRANCUSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Strazbur - Mec 3:0 (3:0)

/Ažork 6, Dijalo 26, 40/

Subota

Lans - Lil 1:0 (0:0)

/Frankovski 74/

Sent Etjen - Bordo 1:2 (0:1)

/Kazri 73 - Hvang Jo 7, 80/

Nedelja

13.00: (2,85) Nica (3,20) Monako (2,75)

15.00: (2,10) Anže (3,35) Nant (4,00)

15.00: (2,00) Klermon (3,60) Brest (4,00)

15.00: (2,30) Rems (3,25) Lorijan (3,50)

15.00: (2,65) Troa (3,25) Monpelje (2,85)

17.00: (2,00) Marselj (3,50) Ren (4,10)

20.45: (1,40) PSŽ (5,30) Lion (8,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.