Izvor: MozzartSport.com, 20.Jul.2020, 18:05

Suso ostaje u domovini: Gol i asistencija za šest meseci i transfer vredan 24.000.000

Stavke u ugovoru su jasne, Seviljin plasman u Ligu šampiona uslovio kupovinu Španca i učinio ga četvrtim najskupljim igračem ekipe sa Ramon Sančez Pishuana

Sada je zvanično, Suso je Seviljin narednih pet godina, a četvrtoplasirani tim Primere će na ime obeštećenja Milanu platiti 24.000.000 evra. Ogroman novac, ako se u obzir uzme utisak koji je Suso ostavio od januara kada je stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Andaluziju pošto na 19 utakmica od konkretnog učinka ima samo gol i asistenciju. Međutim, još tada se Sevilja obavezala da će po isteku pozajmice otkupiti Susov ugovor od Rosonera i sada nije imala izbor, iako 26-godišnji fudbaler baš i nije impresionirao tokom ovih šest meseci.

Ono što je manjkalo krilnom fudbaleru tokom prethodnih meseci jeste kontinuitet, pošto je po principu “toplo – hladno” po malo bio starter (10 utakmica), a pomalo rezerva (9 mečeva), a na formu je u ogromnoj meri uticao i period tokom kojeg se u Evropi nije igrao fudbal.

Transfer koji ga, posle Ronija Lopesa, Žila Kundea (obojica po 25.000.000 evra) i Luisa Murijela (24.500.000), svrstava na četvrto mesto liste najskupljih Seviljinih akvizicija nagoveštava znatno ozbiljniju ulogu u timu naredne sezone. Na Đulenu Lopetegiju, Susovom fudbalskom mentoru koji ga odlično poznaje iz mlađih selekcija i španskog A tima, jeste da mu pronađe idealno mesto i da mu dovoljno slobode u igri naredne sezone, a na povremenom reprezentativcu Španije je da se priseti majstorija kojima je svojevremeno na noge dizao San Siro i počne da ih sprovodi u delo na „Ramon Sančez Pishuanu“.

Kakvom levicom raspolaže i sa kolikom lakoćom je sposoban da počasti saigrače loptom u protivničkom petercu, pokazao je sijaset puta u crveno-crnom dresu sedmostrukog šampiona Evrope za koji je upisao preko 150 nastupa, uz 26 golova i 43 asistencije. Početak naredne sezone daće odgovor na pitanje da li Suso u svom komšiliku, Sevilja je svega stotinak kilometara udaljena od njegovog rodnog Kadiza, može da ponovi igre sa Apenina?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.