Sumiranje prve nedelje u Evropi - Srbija izgubila bitne bodove

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumiranje prve nedelje u Evropi - Srbija izgubila bitne bodove

Neki cilj kojim treba da težimo jesu dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Da li je moguće?

Srbija je na dobroj poziciji da napadne dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona u nekim narednim godinama imajući u vidu sjajne rezultate u poslednje dve godine u Evropi.

Tim rezultatima doprineli su i Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Niš i Spartak prošle godine, a ove godine smo počeli slabije.

Crvena zvezda je podbacila u Litvaniji, odigrala je 0:0 protiv Suduve, a Radnički je totalno podbacio slabim rezultatom u Talinu gde su poraženi sa 2:0.

Svetla tačka je Čukarički koji je slavio sa 3:0 protiv Banantsa čime je najviše doprineo koeficijentu Srbije u ovoj nedelji.

Koeficijent države se računa tako što se za pobedu dobija 1 poen, za nerešen ishod 0,5 dok se za poraz ne dobijaju poeni i sve se deli sa brojem učesnika iz te države u evropskim takmičenjima. Dakle, zaradili smo 1,5/4, odnosno 0,375.

Utisak je da smo morali više, izgubili smo poene u prvim kolima evropskih takmičenja koji bi trebalo da budu najlakše dobijeni, pa smo od mogućih 0,750 poena došli do polovine od toga.

Upravo tih 0,375 bi mogli da predstavljaju problem u našem konačnom cilju, a to je 15. mesto u Evropi koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.